Voor de zoveelste bijna-aanrijding…

Een tijdje geleden kregen bewoners van Langelobrink deze brief in de brievenbus. Maar het is even goed van toepassing op andere straten.

Geachte bewoner van de Langelobrink,

Voor de zoveelste bijna-aanrijding op onze brink verzoeken wij u vriendelijk om langzaam te rijden en de geldende verkeersregels in acht te nemen, onder andere:

  • de maximale snelheid in alle brinken is 30 km/per uur, dus ook voor de Langelobrink en dat is nog behoorlijk hard als u voor een spelend kind plotseling moet remmen;
  • verkeer van rechts, ook fietsers, hebben voorrang.

Verder een vriendelijk verzoek om:

  • de auto zoveel mogelijk te parkeren in de parkeervakken;
  • bij driesprongen de auto zo te parkeren dat het overige verkeer er geen hinder van heeft, want hier gebeuren juist de meeste ongelukken omdat het tegemoetkomend verkeer op de andere helft van het wegdek komt. Als u dan nog op uw eigen weghelft (snel) rijdt kunnen er ongelukken gebeuren. Door de auto goed te parkeren en langzaam te rijden kunnen ongelukken worden voorkomen.

In onze brink wonen ook gezinnen met kinderen. Laten we er a.u.b. voor zorgen dat ze op een veilige manier kunnen spelen en opgroeien op de Langelobrink.

Wilt u ook zo vriendelijk zijn dit door te geven aan diegenen (ook maaltijdbezorgers) die bij u op bezoek komen en gaan?

Een bezorgde bewoner

Foto: Johan Bruinsma