Leerlingen van de Zuidsprong ruimen op

Kinderen van de Zuidsprong gaan op woensdag 27 maart de buurt verbeteren door rommel op te ruimen en een buurtfeest te organiseren.

Op dit moment zijn wij, vijf studenten van studentenschaatsvereniging D.S.V. de Skeuvel, bezig met een project van Stichting Move. In dit project gaan wij met groep 8 van basisschool de Zuidsprong aan de slag in hun eigen wijk en laten we ze kennismaken met het studentenleven. Het doel van dit project is om kinderen uit een minder bedeelde wijk te laten ervaren wat er allemaal mogelijk is om de wijk te verbeteren.

De leerlingen hebben gekozen om de speeltuinen rondom de Zuidsprong te verbeteren en wilden graag een buurtfeest geven om zo meer contact tussen de buurtbewoners tot stand te brengen. Omdat het de kinderen was opgevallen dat er veel afval in de speeltuinen ligt, is er uiteindelijk besloten een opruimactie te houden. Door dit te doen, in de vorm van een wedstrijd, knappen de speeltuintjes al een stuk op!

De opruimwedstrijd zal op 27 maart plaatsvinden. De wedstrijd begint om 12.30 en vanaf 14.00 gaan we de wedstrijd feestelijk afsluiten in de vorm van een buurtfeest.

Anne van den Biggelaar,
D.S.V. de Skeuvel