Wat doen we met winkelcentrum Het Bijvank?

Er bevindt zich in het Bijvank een klein winkelcentrum. Dit voorzag destijds in de meeste behoeftes van de wijkbewoners. Het grootste deel staat nu al jaren leeg. Bewoners vragen om actie van de gemeente.

Het winkelcentrum had een supermarkt en drogisterij, een cafetaria, groentezaak, slagerij, bakker, bank en zelfs een fietsenwinkel. In de loop der jaren veranderde het aanzicht. Dat kwam mede door de vestiging van Winkelcentrum Zuid aan de Wesselernering.

Nu, anno 2019, ligt het winkelcentrum er verlaten bij. De voormalige supermarkt en Multimate zijn al jaren dichtgetimmerd en zitten onder de graffiti. Enkele andere panden hebben het grootste gedeelte van de dag de rolluiken gesloten. Van een echt winkelcentrum is al lang geen sprake meer. En dat terwijl aan de overkant van de straat een geheel nieuwe wijk gebouwd wordt.

Het zou toch jammer zijn dat de aanblik van de nieuwe wijk ontsierd wordt door de aanblik van in desolate toestand verkerend winkelcentrum? De bewonerscommissie maakt zich daar zorgen over en wil van de betrokkenen weten wat er met dit centrum gaat gebeuren.

Het grootste gedeelte supermarkt/Multimate staat al minstens vijf jaar leeg. De eigenaar wil er acht units in maken met bestemming ‘zorg’. Er is onlangs met de wethouder over  gesproken en die neemt nogmaals contact op met de eigenaar om te vragen wat de ‘stand van zaken’ is.