Hé, stond hier niet een paaltje?

Op 14 maart 2019 is de gemeente Enschede een proef gestart om het aantal paaltjes op fiets- en voetpaden in stadsdeel Zuid te verminderen, en daarmee ongelukken te voorkomen.

Wethouder Jurgen van Houdt gaf hiervoor het startsein. Hij verwijderde het eerste fietspaaltje bij Mariëndaal. In 2015 is een eerste inventarisatie gemaakt van het aantal paaltjes in Enschede die onder andere uitkomen op een fiets- of voetpad. In de hele stad zijn het er wellicht meer dan 1000. Het uitgangspunt voor fietsstad Enschede is dat de gemeente zo weinig mogelijk fietspaaltjes wil.

Aanleiding voor de pilot is dat de gemeente regelmatig verzoeken krijgt van bewoners en de fietsersbond om fietspaaltjes te verwijderen. In stadsdeel Zuid is als eerste onderzocht om welke fietspalen dit dan zou gaan. Deze worden binnenkort verwijderd. In een aantal gevallen plaatst de gemeente een nieuw paaltje op een slimmere, goed verlichte en gemarkeerde plek. De nieuwe paaltjes zijn van de modernste, fietsveilige soort. De proef concentreert zich in eerste instantie op de belangrijkste fiets- en strooiroutes in stadsdeel Zuid. De gemeente verwacht dat de verkeersveiligheid hierdoor zal verbeteren. Als de proef succesvol is, gaat de gemeente verder met het verminderen van het aantal fietspaaltjes in de hele stad.

Overzichtskaart

Op onderstaande kaart is te zien welke paaltjes worden verwijderd (rood), welke worden vervangen door borden (oranje), waar nieuwe paaltjes worden geplaatst (groen), en en welke blijven staan. Bewoners kunnen hun bevindingen, dus ook de overbodige fietspaaltjes, gemakkelijk melden via de website.

Enschede Fietsstad 2020

Fietsen is gezond. Daarom zet de gemeente Enschede samen met fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op de website www.enschedefietsstad.nl vind je meer informatie over deze campagne en de lopende acties.

Bron: www.enschede.nl

Warning: Undefined variable $string in /customers/b/9/a/wesselerbrink.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/gazette-child/functions.php on line 103