25 mei: verkoop kunstwerken voor de bijenstal

Dit jaar wordt bij de kinderboerderij een grote "bijenstal" gebouwd. Dit wordt o.a. betaald met wijkbudget. Om dat budget aan te vullen worden er op 25 mei schilderijen verkocht. Kom even kijken!

Foto boven: schilderij dat verkocht wordt

Tijdens het schaapscheerdersfeest op 25 mei bij de kinderboerderij de Wesseler is er een grandioze verkoop van schilderijen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt voor de nieuwe Bijenstal. Vele prachtige kunstwerken, zowel aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen worden voor een mooi prijsje van de hand gedaan door de leden van schildersclub Passe-Partout.

Al het geld komt ten goede voor de bijenstal. Er is namelijk nog veel geld nodig voor de binnenkant van dit prachtige bijenverblijf.

Bijenstal

Bewoners van de wijk die zich zorgen maken over de stand van bijen en insecten in de natuur hebben bij de wijkraad wijkbudget aangevraagd voor een bijenstal. De bijenstal zal worden geplaatst achter de kinderboerderij.  Het wordt een “schuur” met grote ramen waardoor je van binnenuit kunt zien hoe de bijen in de kasten komen. De kasten komen vlak voor de ramen te staan. In deze schuur wordt door imkers uitleg gegeven over het wel en wee van de bijen.

Schets van de bijenstal met de bijenkasten. Excuses voor de slechte kwaliteit van dit plaatje

De bijenstal zal gebruikt worden om informatie over de insecten en vooral bijen te geven aan scholen, kinderen en ieder die belangstelling heeft. Dat bijen zoemen, dol zijn op nectar en kunnen steken wist je waarschijnlijk al wel, maar hoe maakt een bij eigenlijk honing? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor de natuur, voedsel en wat betekent het voor de bijen dat er steeds minder bloemen zijn. Als er geen bijen meer zijn kunnen wij dan nog wel leven? Al deze vragen kun je stellen zodra de bijenstal in september in gebruik wordt genomen.