Schaapscheerfeest weer een geweldig succes

Met heerlijk weer en perfecte organisatie komen de mensen vanzelf. Het was op zaterdag 25 mei dan ook weer gezellig druk op de kinderboerderij.

Elk uur werd er een schaap geschoren maar dat was het niet alleen. Er was veel te zien en te doen: oude ambachten, boerendansers, grabbelton, rommelmarkt, en zangkoor Het Zuiderkoor met leuke liedjes. De dames van het koor zagen er prachtig uit in hun nieuwe witte blouses.

Schildersclub Passe Partout verkocht tien schilderijen voor een zeer aantrekkelijkeprijs. De opbrengst, € 135, gaat naar de bouw van de bijenstal die in september wordt geopend bij de kinderboerderij.

Voor 2 euro kon je een kaartje kopen waar je een broodje en drinken kon kopen, grabbelton of schminken. Dit zeer lage bedrag was mogelijk door een bijdrage van de wijkbudgetten zodat het ook feest werd voor de kleine portemonnee. Kinderen liepen prachtig geschminkt rond en de grabbelton was om 4 uur leeg.

Tientallen vrijwilligers hebben deze dag geholpen onder de geweldige leiding van Job, Ineke, Gert en Leon. Klasse! Bedankt allemaal; er zijn zoveel mensen en kinderen die genoten hebben!

Kitty Veenstra
Foto’s: Johan Bruinsma