Woningnood – Prikkelpraat

Er is woningnood, het gonst er overal van en zelfs de media heeft er ruimschoots aandacht aan besteed. Ook in de Wesselerbrink: vele oude woonplekken zijn gesloopt en er kwamen minder nieuwe voor in de plaats. Dat is het probleem met ‘landelijk’ bestuur, ze doen en het denken komt pas erna, ALS ze gaan denken dan hè? Dan is het al lang weer veel te laat.

Het is nog vakantie en samen met Grote Broer gaan wij wat aan die woningnood doen. Vandaag gaan we op pad voor onze gevleugelde vriendjes. Langs de Emté die straks niet meer is,… wat een groot gemis voor veel mensen zal zijn, maar dat terzijde. Eindje rondwandelen in het park en dan naar het winkelcentrum, want ons oog viel op een prachtige ‘mobile home’ bij de Aldi en een bijenhotel bij Pets. De bloemetjes van de Zoemzaadjes hadden we al buiten gezet, maar door de vorst afgelopen week even weer binnen, wat ons hopelijk veel ‘volk’ zal brengen deze zomer. In de winkelbakken staat maar 1 exemplaar, het woord ‘lokkertje’ zal hier zeer zeker weer van toepassing zijn geweest, maar we gaan toch redelijk tevreden weer naar huis. Weliswaar met een Villa Kakelbont, maar dat mag de pret niet drukken. Home is where your hart is, toch?

We gaan meteen aan de slag. Hotel hangt, pindakaaspot ook en een nieuwe appel aan de spies. Alleen het huis brengt wat onrust. Als we het aan de schutting hangen, blijft het dak open staan. Hangen we het aan de haak dan draait hij rond en op de plank staan zal niet stevig genoeg zijn.

Echt een gevalletje van mooi, maar absoluut niet praktisch en doet me denken aan een voorgaand column over de bouw van het winkelcentrum.

We gaan nadenken… ja ja wij denken na… Manlief pakt wat gereedschap en samen met Grote Broer wordt er enige renovatie aan het nieuwe huis verricht. Terwijl ik samen met Lieveke wat aanveeg en rommel opruim horen we ze de totale onzin van deze ‘nieuwbouw’ bespreken. Het resultaat van dit mannenwerk is prachtig. Villa Kakelbont hangt, de kraaien ‘beheersen’ meteen de nieuwe pindakaaspot, mezen en musjes wachten op een afstandje tot deze grootsprekers volgevreten vertrekken. Op bijtjes zullen we even moeten wachten tot het warmer wordt, maar wij hebben ons best gedaan. Structurele oplossingen laten we over aan de mensen die denken dat ze er verstand van hebben.

Nanna

Wil je ook een verhaal / ergernis of gewoon een gedachte kwijt, maar vind je het moeilijk om het kort en krachtig onder woorden te brengen? Mail naar Nanna en ze maakt er een statement van. Ook gewoon een gezellig mailtje is van harte welkom. Mailadres: nannaprikkelpraat@gmail.com