Gezocht: eindredacteur digitale media

Deze website wordt bijgehouden door een fantastisch redactieteam. We krijgen veel bezoekers en positieve kritiek. Ook voor onze de facebook-pagina en de infoschermen in het winkelcentrum. Onze eindredacteur maakt binnenkort plaats: is die rol iets voor jou?

De eindredacteur

Als eindredacteur bepaal je wat er wanneer en hoe gepubliceerd wordt. Je co├Ârdineert daarvoor losjes de taken van de andere redactieleden, en helpt zelf mee.

Je houdt andere media in de gaten en beoordeelt binnenkomende berichten en verzoeken voor geschiktheid van publicatie. Daarvoor ga je na wat er nog gedaan moet worden: is de informatie bijna goed voor publicatie, moeten tekst en/of foto’s nog aangepast of aangevuld worden, of moet iemand op pad voor interviews, foto’s of video.

Je werkt samen met andere redactieleden in on-line tool Trello om alle nieuwe en lopende activiteiten van de redactie te co├Ârdineren. Artikelen die door redactieleden zijn aangemaakt rond je af en publiceert ze: op de website, op facebook en/of op de infoschermen van het winkelcentrum. Eens per ongeveer 2 maanden zit je een redactievergadering voor. Tevens onderhoud je contact met de redactie/uitgever van wijkkrant de Brinkpraat.

De tijd die je besteedt verschilt van week tot week, van 2 uur in een rustige week tot 10 uur in een drukke week.

Wat je kunt

  • moeiteloos met digitale media werken, waaronder WordPress
  • je uitstekend schriftelijk uitdrukken in de Nederlandse taal
  • relevantie en geschiktheid van onderwerpen beoordelen op basis van onze doelstelling, met fijn gevoel voor doelgroep, politiek, privacy en auteursrecht
  • een heldere structuur aanbrengen, hoofd en bijzaken scheiden en relaties tussen onderwerpen herkennen
  • teksten inkorten, samenvatten en aanvullen, titels en inleidingen scherp en helder formuleren
  • taalkundig en visueel aantrekkelijke content maken – met assistentie van de webredacteur waar nodig
  • onder een deadline werken
  • een team leiden

Minimaal opleidingsniveau: HAVO.

Wat wij bieden

Redacteurs zijn vrijwilligers. We bieden je een gezellig en flexibel team waarin ruimte is om jezelf te ontwikkelen, met ondersteuning van de voorgaande eindredacteur zover je dat prettig vindt.

Meer informatie

Op deze website vind je meer info over onze doelstelling en organisatie.

Heb je interesse? Neem contact op met Kitty 06-4181 4874 of Robert 06-1929 1939, of mail ons op redactie@wesselerbrink.com. Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.