Kinderboerderij rookvrij vanaf 1 juli

Kinderboerderij De Wesseler vraagt alle bezoekers vanaf 1 juli om het terrein rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven aan kinderen.

Opgroeien in een rookvrije omgeving is belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Vanuit de rijksoverheid is als doel gesteld om in 2040 een rookvrije generatie te hebben. Eén van de maatregelen om dit doel te bereiken is om vanaf 2020 alle kinderboerderijen en ook kinderopvanglocaties in Nederland rookvrij te laten zijn.

Drie Enschedese kinderboerderijen De Wesseler, Noord, en ’t Wooldrik zijn het erover eens dat het belangrijk is zo snel mogelijk rookvrij te zijn en bij te dragen aan een rookvrije generatie. Daarom is gezamenlijk besloten de terreinen van de kinderboerderijen al vanaf 1 juli 2019 rookvrij te maken. Dit betekent dat ook het gebruik van e-sigaretten niet meer is toegestaan.

Een rookvrije (speel) omgeving is niet alleen veilig en gezond voor kinderen en bezoekers. Ook voor de dieren is een rookvrije omgeving gezonder.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Dennis de Heusden (stadsdeelmanagement Enschede), tel. 06 – 2288 5346.

Warning: Undefined variable $string in /customers/b/9/a/wesselerbrink.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/gazette-child/functions.php on line 103