Buurtbemiddeling Enschede ontvangt opnieuw erkenning

Buurtbemiddeling Enschede heeft voor de 2e keer opeenvolgend 'Erkenning Plus' mogen ontvangen van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Woongenot en relatieherstel staan voorop.

Een bericht van
www.buurtbemiddelingenschede.nl

Buurtbemiddeling Enschede wil dat mensen weer prettig naast elkaar wonen. De vrijwillige buurtbemiddelaars weten als geen ander, hoe dit te begeleiden en te ondersteunen. Deze erkenning is waardering voor het werk dat alle buurtbemiddelaars in Enschede doen.

Jolanda Borggreve: “In 2014 zijn we in Enschede gestart met de pilot in stadsdeel Oost. Nu, vijf jaar verder, is ons werkgebied bijna heel Enschede. Maar liefst 30 vrijwillige buurtbemiddelaars zetten zich vol passie in om ruziënde buren te helpen met het oplossen van problemen. Aanvankelijk ontvingen we een standaard certificaat maar, nu hebben we het PLUS certificaat. Dit betekent dat wat we doen, doen we goed. Daar mogen we heel trots op zijn. En niet alleen Buurtbemiddeling Enschede mag hier trots op zijn. Ook alle inwoners mogen trots zijn dat zij gebruik kunnen maken van deze ervaren, gedreven en ‘hart op de goede plek hebbende’ bemiddelaars.”

Harde muziek, blaffende honden, klemzetten auto’s, mopperende buren, kraaiende haan, stank, recht van overpad, luidruchtige seks… Geen probleem is te gek bij buurtbemiddeling. Ruzie ontstaat snel maar, lost langzaam op. Mensen voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis of krijgen lichamelijke klachten zoals slaapproblemen. Vaak wordt onderschat hoe groot de impact is van een burenruzie. Mensen vinden het moeilijk om problemen bespreekbaar te maken of weten niet hoe dit te doen. Buurtbemiddeling kan helpen.

Dat Buurtbemiddeling helpt, blijkt wel. Het afgelopen jaar is Buurtbemiddeling landelijk enorm gegroeid. Ook in Enschede merken we dat bewoners ons beter weten te vinden.
In het jaar 2018 hebben we maar liefst een kleine 200 meldingen opgepakt waarvan 70% succesvol is opgelost. Ook zien we dat meldingen complexer worden. Was het eerder de standaard melding over geluidsoverlast; tegenwoordig is sprake van multiproblematiek. Het netwerk van Buurtbemiddeling is groot waardoor wij de juiste personen en instanties betrekken op het moment dat dit nodig is.

Wil je meer weten of Buurtbemiddeling of wil je vrijwilliger worden bij Buurtbemiddeling Enschede? Neem gerust contact met ons 06-53347021 op of kijk op onze website.