BURENDAG IN EN OM DE POSTEN

De Posten zet op nationale Burendag, zaterdag 28 september, haar deuren open voor de buurt.

Burendag in en om de Posten 


De Posten zet op nationale Burendag, zaterdag 28 september, haar deuren open voor de buurt. Het thema verbinding staat dit jaar centraal. Daarom kunnen bezoekers onder het genot van muziek, proeverijen van lekkere hapjes, drankjes en een vol activiteitenprogramma kennismaken met de Posten.

 

Het doel van de landelijke Burendag is mensen dichter bij elkaar brengen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich er samen voor inzetten. Koren op de molen van Rick Hogenboom, bestuurder van de Posten. “De Posten staat in het hart van de buurt de Posten en midden in de samenleving. Vanuit de coalitie Onze buurt de Posten werken we de komende jaren samen met Gemeente Enschede, woningcorporatie Domijn en Woonzorg Nederland én een heleboel partners aan het creëren van een duurzame buurt. Een buurt waarin iedereen – van jong tot oud – zich thuis voelt, waar passende zorg voorhanden is, waar je talenten kunt ontwikkelen, waar je veilig kunt opgroeien en fijn woont. Een buurt waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen. Een evenement als Burendag sluit daar natuurlijk naadloos bij aan. Want ook daar staat verbinding centraal. Zo rollen de wijkraad Wesselerbrink, SVEN en Domijn op Burendag samen een echte rode loper uit van de Lintveldebrink naar de Posten. Een letterlijke verbinding dus.”


Bomvol programma

De activiteiten bij de Posten staan in het teken van bewegen, groen, eten & drinken en muziek. Zo is er een kennismakingsles Tai Chi, een activiteit in de beweegtuin, en een domoticaplein, waar jong en oud kan gamen en ervaart wat domotica voor de gezondheid kan betekenen. Er zijn Indische en Syrische muziekoptredens, accordeonmuziek, Syrische dans en een foodplein met Indische, Syrische en andere multiculturele lekkernijen en Hollandse hapjes. Clown Spruit nodigt op ludieke wijze bewoners van de Posten en bezoekers uit om contact met elkaar te maken. Basisscholen De Mecklenburg en de Broekheurne verzorgen onder andere een kinderkleedjesmarkt, springkussens en een ballonnenclown.

 

Eén van de feestelijke hoogtepunten is de ingebruikneming van een nieuwe duofiets. Niet alleen bewoners van de Posten, óók buurtbewoners kunnen gebruik maken van deze nieuwe duofiets. Tijdens Burendag kan er volop gefietst (en gewandeld) worden over Het Groene Spoor. Een mooie rolstoelvriendelijke wandel- en fietsroute leidt naar Erve Leppink, de locatie van de Posten aan de Geessinkbraakweg, midden in het groen. Daar staat een kopje koffie of thee klaar en kan binnen en in de moestuin een kijkje worden genomen. Geen zin om te lopen of fietsen? Er rijdt ook een pendelbus van Reisbureau Efkes d’r Oet tussen de Posten en Erve Leppink.

Samen muziek maken

Samenwerkingspartner Kaliber Kunstenschool verzorgt een Play-in. Dit is een korte workshop djembé, blokfluit, dwarsfluit, gitaar, keyboard, ukelele en zang van 45 minuten, waarbij iedereen mag meedoen. Aansluitend is er een kleine presentatie in de binnentuin.

 


De activiteiten op Burendag vinden plaats van 11:00 tot 15:00 uur rondom en (bij slecht weer) binnen in de Posten (de Posten 135) en op Erve Leppink (Geessinkbraakweg 27). De toegang is gratis. Het gehele programma staat op www.deposten.nl/burendag.

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie:

Voor vragen over Burendag kunt u contact opnemen met Petra Reef, via preef@deposten.nl of 053 – 4753 753.