Column Grenzen

Waar gaat dit heen zult u denken? Dat kan ik snel vertellen. Rondje winkelcentrum, met Lieveke aan de hand. Gelukkig niet meer zo warm als voorgaande dagen, maar om nu te zeggen dat het heerlijk is, nee,… niet echt. Dus zal ik blij zijn als ik met het kleine ding weer thuis ben. Dat snelle breekt me dus op, want als ik thuis kom zie ik dat ik in mijn haast niet goed heb opgelet en mijn gekochte product over de datum is,… Zoooo baaaalen! Nou ja beter opletten de volgende keer.

Maar ik ben ik en dus bij mijn bezoekje gisteren aan dezelfde winkel toch even vermeld dat het artikel (dat dus nog steeds in dezelfde mand te koop wordt aangeboden) toch echt over de datum is. ‘Dat mag bij ons, wij hebben daar een speciale vergunning voor’

Nou zeg, niet te geloven,… Wist u dat? Dat je over de datum mag verkopen als je daar een vergunning voor hebt,…?? Waarom staat in vredesnaam de regering dan zo te hameren op wetten die alles moeten verbieden? Waarom lopen er controleurs door winkels om de datum te checken? Waarom wordt er zoveel onnodig weggegooid? Kunnen we ook een speciale vergunning krijgen als ons paspoort is verlopen of ons rijbewijs, onze apk en ga zo maar door. Het gaat in dit geval notabene om voedsel!!

Ik vind dit absurd, er zijn grenzen, toch?

Nanna