Zaterdag 16 november in het Helmertheater

Kanaljerood zingt ‘Ze is, ze is van mij, de Leonardo’s van nu’ KANALJEROOD komt als projectkoor uit Twente en bezoekt dit jaar wederom Enschede met haar nieuwe voorstelling

Dit keer gaat het koor op zoek naar Leonardo da Vinci. De man, die zijn tijd ver vooruit was en die na 500 jaar nog velen inspireert.
De liedteksten zijn geschreven door de koorleden en veel muziek is gearrangeerd door Mart Heymans. In de verhaallijn legt Jerry Kroezen op speelse wijze de verbinding tussen de liederen en het publiek en de koorleden. Hella van Honschooten komt met een unieke beeldpresentatie bij de liederen. Het koor wordt begeleid door een muziektrio onder leiding van de dirigent Iassen Raykov.
Kanaljerood zingt over de Mona Lisa, het beroemde schilderij van Leonardo, een schilderij dat hij tot zijn dood met zich meenam. Leonardo was van alle markten thuis: hij beoefende wetenschap, kunst en techniek. Hij was een beeldhouwer, een onderzoeker, een kijker, een denker, een tekenaar, een schrijver en een astroloog. Hij was een homo universalis en een heus genie en inspireerde Kanaljerood.
In de voorstelling ‘Ze is, ze is van mij, de Leonardo’s van nu’ nemen ze u mee naar het leven van Leonardo en gaat het koor op zoek naar de veelzijdigheid van Leonardo. Met de zo kenmerkende nieuwsgierigheid en openheid van dit projectkoor wordt u geïnspireerd tot eigen creativiteit. Kanaljerood stelt zich de vraag: Wie zijn de Leonardo’s van nu?
Zaterdag 16 november van 20.00 – 22.00 uur
Helmertheater
Broekheurne-Ring 1050, Enschede
Entree € 12,50
Kaarten bestellen kan bij Kanaljerood: www.kanaljerood.nl