Processierups

Je kunt je die verrekte eikenprocessierups vást nog wel herinneren. Dat beest heeft vooral vorig jaar voor heel wat (over)last gezorgd. Ook in Enschede. De gemeente begint dit jaar op tijd met het bestrijden van de processierups. En wel op de volgende manieren.

Gemeente Enschede start met het bestrijden van de eikenprocessierups zodra het blad aan de eikenbomen begint te groeien. Dat is waarschijnlijk eind maart of begin april. Dan komen de eitjes van de eikenprocessievlinder uit. Biologische bestrijding

“We gaan de rups aanpakken met bacteriën en aaltjes”, laat wethouder Jurgen van Houdt weten. “Zo zoeken we een evenwicht tussen het herstel van biodiversiteit op de lange termijn en het beperken van de overlast voor de samenleving op korte termijn.”
Grover geschut

Wanneer de preventieve bestrijding niet goed genoeg aanslaat, gaat de gemeente over op grover geschut. Op locaties met veel overlast worden de nesten dan alsnog weggezogen.