SPREEKUUR BUURTBEMIDDELING WESSELERBRINK

Vanaf 11 maart gaat Buurtbemiddeling Enschede, spreekuur houden in de wijk Wesselerbrink. Iedere woensdag van 13.30 -15.30 uur zijn bewoners van harte welkom aan de Markveldebrink 114. Sinds begin 2020 sluit Buurtbemiddeling ook aan bij de Wijkwijzer in de Magneet. Iedere laatste woensdag van de maand van 10.00 - 11.00 uur.

Buurtbemiddeling Enschede heeft het werkgebied de afgelopen jaren uitgebreid.

Sinds 2019 kunnen bewoners van de Wesselerbrink óók gebruik maken van Buurtbemiddeling. Om Buurtbemiddeling nog laagdrempeliger te maken, komt er een spreekuur, waar bewoners om hulp en advies kunnen vragen.

 

Kunnen uw buren alleen maar schreeuwen? Noemt de buurvrouw u een heks? Houdt de buurman wel van erg luidruchtige feestjes? Wordt de hond uitgelaten op het balkon?

Kan iedereen meegenieten van de gezellige meezingers op de radio?

Daar waar gewoond wordt, wordt geleefd. Maar niet iedereen leeft op dezelfde manier en dit kan tot irritaties leiden.

 

Buurtbemiddeling wordt ingezet bij buren die niet meer prettig met elkaar omgaan.

Er is al een conflict of de emoties lopen zo hoog op dat het een conflict gaat worden.

Buurtbemiddelaars van buurtbemiddeling helpen u graag met het zoeken naar een oplossing. Zij doen dit belangeloos en gratis. Zij zijn neutraal, onpartijdig en hebben geheimhoudingsplicht. De bemiddelaars luisteren naar u en uw buren omdat zij weten dat ieder mens zijn eigen waarheid heeft en beleeft. Dat is prima. Bemiddelaars gaan op zoek naar het gemeenschappelijke en kijken naar de toekomst. Hoe verder. Bemiddelaars gunnen het bewoners dat ze weer prettiger wonen en het contact is hersteld. Zij komen daarom graag met u en de buren in gesprek. Want wat gebeurd er als u niets doet……..

 

Tot ziens aan de Markveldebrink 114 vanaf 11 maart!