Code-It@Home: online programmeer leerlijn voor thuis!

Leuk en leerzaam, ook voor ouderen. Roombeek Cultuurpark Educatie brengt deze week de online leerlijn Code-It@Home. De leerlijn staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen via een speciale website kosteloos aan de slag met het volgen van lessen.

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

 

Code-It@Home is een online leerlijn – voor kinderen uit groep 5 t/m 8 – waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

 

Kinderen worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en maken hier kennis mee via online lessen. Ze ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Ook leren ze hoe codekunstenaars gevoelens en ervaringen uitdrukken en hoe ze communiceren met beelden: creativiteit binnen het programmeren.

 

Aanbod

De Code-It@Home leerlijn bestaat uit lessen met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere lessen de basisprincipes van coderen.

 

Hoe werkt het?

De eerste lessen zijn vanaf vrijdag 20 maart 16:00 uur gratis beschikbaar via http://code-it.tetem.nl/. De komende weken komen steeds meer lessen online, hou de website dus goed in de gaten.