Bericht van de Posten

Hoe gaat het met onze buurt De Posten? Het zijn bijzondere tijden. Corona houdt Nederland in een houdgreep, maar we horen en zien veel mooie initiatieven in Enschede om elkaar te helpen. Ook in De Posten weten bewoners elkaar te vinden.

In de vorige Brinkpraat vroegen we mensen om zich aan te melden voor interviews over passend bewonen. We konden toen nog niet voorzien hoe groot de gevolgen van corona zouden zijn. We houden voorlopig dus geen interviews. Door corona stellen we veel activiteiten uit. We zoeken naar nieuwe vormen en kijken wat we wel kunnen doen.

 

We houden u graag op de hoogte van onze activiteiten via www.onzebuurtdeposten.nl.

 

Groen in de buurt
Onder het motto ‘groen verbindt’ werken we met verschillende partijen samen om De Posten groener te maken. Dit is een wens die we bij veel buurtbewoners hebben opgehaald.

We hebben ondertussen verschillende activiteiten met succes uitgevoerd. Denk hierbij aan de belevenistuin bij Erve Leppink, rolstoelwandelingen en de wandelroutes van het Groene Spoor.

 

Afvalbestrijding

In en rondom de flats aan de Lintveldebrink horen we regelmatig dat er overlast is van afval. Een groep bewoners heeft, op eigen kracht, besloten om daar wat aan te doen. Zij maken minimaal 1x per week een ronde rondom de flat, waarbij ze al het afval opruimen. Stadsdeelbeheer van de gemeente Enschede levert materiaal om op te kunnen ruimen.

 

We zijn blij om te zien hoe er gezamenlijk verantwoordelijkheid wordt genomen voor een mooie en schone wijk. Ook medebewoners van de flats zijn zeer te spreken over dit initiatief.

 

Overig

Zorgcentrum de Posten is bezig met haar voorbereidingen op de nieuwbouw én meer groen in de buurt blijft op de agenda staan.

 

Ga voor meer informatie naar www.onzebuurtdeposten.nl en schrijf je bijvoorbeeld in voor de nieuwsbrief. Op de website vind je daarnaast ook meer informatie over de samenwerkende partijen. En wat belangrijk is: op de website kun je jouw gegevens of ideeën achterlaten zodat we samen aan de buurt kunnen werken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.