Persbericht Sportaal

Zwembaden beperkt open Vorige week kondigde het kabinet aan dat de maatregelen verder versoepeld worden. Voor de zwembaden betekent dit dat zij vanaf 11 mei, onder voorwaarden, weer mogen openen.

Dit bericht kwam afgelopen week als een verrassing voor de zwembadbranche. Desondanks werd er meteen geacteerd en werd vrijdag door de branche het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ afgegeven. Hierin staan richtlijnen voor zwembaden. Inmiddels is ook de noodverordening in Veiligheidsregio Twente aangepast en kijkt Sportaal met instemming van de gemeente hoe openstelling mogelijk is.

Er is dit weekend hard gewerkt om invulling te geven aan de versoepeling van de maatregelen. Dit wordt voor stap voor stap gedaan. Begonnen wordt met een ‘proef’periode waarvoor een eerste groep zwemlesdeelnemers persoonlijk zijn benaderd. Aan de hand van de feedback en ervaringen gaat Sportaal de procedures aan scherpen. Vervolgens zal met in acht neming van alle regels bepaald worden hoeveel mensen kunnen zwemmen. In eerste instantie zullen dit bezoekers persoonlijk worden benaderd.

Wel is duidelijk dat vooralsnog het zwembad voor recreatief gebruik gesloten blijft.

Sportaal stelt alles in werking om de veiligheid van klant en medewerker zo optimaal mogelijk vorm te geven en zal dagelijks monitoren en waar nodig bij sturen. Houd daarom de website van Sportaal in de gaten voor de laatste informatie.

11 mei 2020

 

———————————

EINDE PERSBERICHT