Schatkisten zoeken in Enschede

Via TikTok op zoek naar prijzen in Enschede Kinderen zijn massaal op zoek naar prijzen die Sportaal in de stad heeft verstopt. Het doel is dat kinderen buiten spelen en hun eigen woonomgeving ontdekken.

Sportaal heeft zes items in de stad verstopt. Via TikTok zien de kinderen op een kaartje waar de prijs zich moet bevinden en de komende dagen volgen er tips zolang de ‘schatkisten’ niet zijn gevonden. De kinderen die via met de vondst en via TikTok melden bij Sportaal winnen een prijs.

‘De prijzen zijn ook allemaal sport gerelateerd, een mountainbike, subea masker of slackline’ Combinatiefunctionaris Mirko Weustink ziet het TikTok account dagelijks groeien. ´De acties slaan aan. We krijgen geluiden uit de wijk er veel kinderen op een bepaalde plek zijn en dat collega’s worden ondervraagd. Kinderen hebben al heel wat kilometers gelopen en gefietst.´

De komende weken volgen er meer aanwijzingen. Kinderen die @sportaal volgen gaan een leuke zomer tegemoet en zien zo wat er in de buurt wordt georganiseerd.