Wie weet dit nog??

Wereldberoemd in Enschede Zuid. Wie kan zich dit nog herinneren dat hier in Zuid een landelijk bekend kinderkoor 'de Wesseltjes' was, geleid door Rinus Luttinkhuis.

Kinderkoor De Wesseltjes was een kinderkoor uit Enschede, opgericht in 1968. De naam was afgeleid van de toen nieuwe wijk Wesselerbrink, waar de basisschool stond waaruit de groep opgericht werd. In 1983 hield het koor op te bestaan. Het laatste concert werd op 2 oktober 1983 gegeven in Enschede.

De Wesseltjes traden in de jaren zeventig en 80 verschillende keren op in radio en TV programma’s, waaronder een kerstspecial in 1976 bij de KRO/RKK, een kerstspecial met verschillende Nederlandse artiesten in de Nieuwe Kerk in Amsterdam (Tros) .

Ze werden in de kranten benoemd, het was dus echt een heel bekend koor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkelen zijn verder in de muziek gegaan. Ook Lutinkhuis zoon , Maurice is nu een Nederlands dirigent, die vooral bekend is van grote musicals.

Hier in Zuid wonen vast nog veel oud koorleden, die ondertussen de vijftig al gepasseerd zijn, met mooie herinneringen. In die tijd wou iedereen bij de Wesseltjes, maar niet iedereen kwam door de selektie.

De foto is in de toenmalige “kardinaal Alferinkschool”gemaakt.

Hier nog meer informatie en  filmpjes op youtube.