Fruitbomen planten in Zuid

Tussen de Hertmebrink en de Wesselerbrinklaan, naast Smiley en de kerk, zijn zestien fruitbomen geplant.

Het zijn appel, peer, pruim en tamme kastanjes. Deze zijn door de Provincie ter beschikking gesteld en daar heeft de gemeente op ingeschreven. Dit ter bevordering van de biodiversiteit en meer groen in de stad. Het is de bedoeling dat de vruchten door iedereen geplukt kunnen worden, maar we hopen dat de bomen niet vernield worden.
Hier een filmpje met een interview met de wijkbeheerder.

Een gedachte over “Fruitbomen planten in Zuid

  1. Ik ben heel blij dat ik begin dit jaar tijdens een bijeenkomst van de Groene Loper in de gelegenheid was om bomen te bestellen. In samenspraak met wijkbeheerder Tonnie Loevering en Wijkraad zijn we tot deze keuze gekomen.
    Ik ben van overtuigd dat: Groen Verbind!
    Het wordt steeds mooier in de Wesselerbrink!
    Bertus Siemerink, netwerkcoach SVEN

Reacties zijn gesloten.