Nieuwe Vlonders op de “IJsbaan”

tekst uit de website van de gemeente: Het fiets- en wandelpad door de stadsrandzone Zuid is aan groot onderhoud toe. Ook de problemen met de gladheid moeten worden opgelost. Daarnaast komt er een uitkijkpunt waardoor dit gebied nog aantrekkelijker wordt.

 

DCIM100MEDIADJI_0142.JPG

 

 

 

 

 

Het gebied tussen de Wesselerbrink en Het Brunink is zo gemaakt dat het water wordt opgevangen en bewaard als het veel en lang regent. Daardoor is in dit gebied prachtige natuur ontstaan. U kunt hier al wandelend of fietsend over de vlonder, heerlijk van genieten. De vlonder is nu aan groot onderhoud toe. In samenspraak met Waterschap Vechtstromen heeft de gemeente een goede oplossing gevonden voor een veilig en duurzaam fiets- en wandelpad. Daarbij blijft de bijzondere uitstraling en waterbergingsfunctie van het gebied bewaard. En er is rekening gehouden met de uitvoerbaarheid, beheer en onderhoud van de vlonder en het gebied.

De hele uitleg staat hier:https://www.enschede.nl/zuid/veilig-en-duurzaam-fiets-en-wandelpad-door-stadsrandzone-zuid