Kitty Veenstra van de wijkraad Wesselerbrink ontvangt de Gouden Enschede Speld

Kitty Veenstra van de wijkraad Wesselerbrink ontvangt de Gouden Enschede Speld Op de aangepaste nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Enschede heeft Kitty Veenstra de Gouden Enschede Speld ontvangen. De Gouden Enschede Speld is voor die bewoners die zich, langdurig, inzetten voor de stad waarin ze wonen. Een meneer heeft 42 jaar als vrijwilliger gewerkt voor een speeltuin, een ander 15 jaar voor een wijkkrant. “Onze” Kitty kreeg hem voor haar inzet voor de wijkraad. De wijkraad zet zich in om de wijk te verbeteren.

Elke woensdag, mits er geen lockdown is, zit Kitty, tussen 10.00 en 12.00 uur, klaar op de Magneet om bewoners te ontvangen. Bewoners die vragen hebben, die een aanvraag voor het wijkbudget willen doen of om te horen wat er allemaal speelt. “Ik zie deze Gouden Speld als een waardering voor de hele wijkraad”, zegt Kitty. “Het is zo’n fijn team.” Samen werken ze hard om de leebaarheid van de Wesselerbrink op peil te houden en te verbeteren. Zo hebben ze ondermeer voorkomen dat het wijkcentrum gesloten werd. Ook hebben ze de omgeving van de Magneet verfraaid met een tuin en speeltoestellen. Het is een fijne, ruime plek voor de hele wijk geworden. Ook werkt de fontein in het Wesselerpark weer dankzij de inzet van de wijkraad.

We spreken Kitty bij de kinderboerderij de Wesseler waar de pluk- en moestuinvrijwilligers van het afgelopen seizoen, de laatste boerenkool mochten ophalen. “We hadden iets leuks georganiseerd maar helaas mag dat niet. Zet je er wel bij dat de Speld voor het hele team is?” Om het nogmaals gezegd te hebben. Dat dat duidelijk is want alleen kun je echt minder doen.

Warning: Undefined variable $string in /customers/b/9/a/wesselerbrink.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/gazette-child/functions.php on line 103

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.