Wijkraad Wesselerbrink gaat 053 Stop Armoede ondersteunen

De wijkraad heeft een gesprek gehad met Eveline van Hattum van 053 Armoede. Ze werkt met 17 vrijwilligers om mensen te helpen die acute hulp nodig hebben, er is een facebook pagina 053 Stop armoede De club vrijwilligers ontvangen geen subsidie en doen alles van giften, levensmiddelen van winkeliers en particulieren. Mensen die aankloppen dat ze bv geen eten meer hebben krijgen nooit geld, maar boodschappen wat er voorradig is of een bon van 10 euro voor een supermarkt. Ook begeleiden ze deze mensen hoe ze dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Ook uit de Wesselerbrink komen er veel aanvragen binnen bij de 053 armoede, er is een contactpersoon van armoede 053 in onze wijk.. De groep krijgt een kantoor/opslagruimte in de wesselerbrink, de wijkraad gaat ze helpen met het inrichten van dat depot.

Het plan van de wijkraad is om een kist in de Magneet te zetten waar houdbare artikelen in gezet kunnen worden, bv potten groenten, shampoo, pasta, koffie, suiker enz. Deze levensmiddelen gaan naar het depot van de Wesselerbrink.

 

Reacties graag naar secretariaat@wesselerbrink.com

hier de link naar stop armoede 053 :https://www.stoparmoede053.nl/

Een gedachte over “Wijkraad Wesselerbrink gaat 053 Stop Armoede ondersteunen

  1. Eerst van harte gefeliciteerd
    De beste groep die er is. staan altijd voor je klaar al heeft Evelin zelf niks dan geeft ze nog .
    Het zijn allemaal toppers van 053 stop armoede.

Reacties zijn gesloten.