Procedure aanvragen boven € 5000

Bij aanvragen met een begroting boven de € 5000,- geldt de regel dat de aanvrager een toelichting (presentatie) moet geven in een openbare bijeenkomst.

Doel

Het doel van de presentatie is dat bewoners van de wijk worden geïnformeerd en ook hun mening kunnen geven. De wijkraad en werkgroepen luisteren naar de argumenten voor of tegen en toetsen hiermee ook draagvlak in de zaal. Er wordt niet hoofdelijk gestemd. De werkgroep van de betreffende buurt wint advies in bij de gemeente, en neemt in haar eerstvolgende vergadering het besluit.

Inhoud

In de presentatie dient de aanvrager alle aspecten van de aanvraag toe te lichten, dus behalve het wat, waarom, waar, en wanneer ook de manier waarop het initiatief uitgevoerd wordt, en vooral ook de begroting van het budget. Geef bewoners een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld. Win vertrouwen van bewoners. Er is een laptop met beamer aanwezig. Maak daar gebruik van; neem op USB-geheugenstick een presentatie mee (powerpoint of Prezi) of desnoods een document (Word of PDF).

Wanneer

Presentaties van budgetaanvragen vinden plaats tijdens een openbare wijkbijeenkomst. Wanneer er presentaties worden gegeven wordt aangekondigd op deze website, op Facebook, en zo mogelijk ook via Huis aan Huis en/of Tubantia.

Voor wie

Iedereen is welkom bij de presentatie. Betreft de uitvoering van de aanvraag maar één van de 4 wijkdelen (Het Lang, Het Bijvank, Het Oosterveld of de Posten), dan worden in eerste instantie de bewoners uit betreffende buurt uitgenodigd die bijeenkomst te komen bezoeken. Er wordt via een presentielijst bij gehouden om daarmee vast te stellen welke bewoners uit welke buurt aanwezig zijn.

Bij de openbare bijeenkomst zijn minimaal 3 wijkraadsleden aanwezig. Betreft het een aanvraag voor een bepaalde buurt dan is de volledige werkgroep van die buurt aanwezig. Bij een wijkbrede aanvraag is van elke werkgroep een vertegenwoordiger aanwezig.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij de Werkgroep Wijkbudget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.