praatmee

Acties van de gemeente voor verbetering Wesselerbrink in 2016

In 2015 hebben wijkbewoners aangegeven welke thema’s zij belangrijk vinden, en wat er in 2016 aangepakt moet worden. De gemeente laat zien wat daarvan in 2016 op de agenda staat.

Door Anneke Stauttener,
Stadsdeelmanagement Zuid

U heeft verschillende ideeën voor acties aangeleverd om met deze thema’s aan de slag te gaan in 2016. Omdat we niet alles in 2016 kunnen aanpakken heeft u tijdens de wijkraadsvergadering van 26 november uw voorkeur voor een aantal acties kunnen aangeven.

De volgende acties zijn opgenomen in het wijkprogramma zuid 2016 voor de Wesselerbrink.

 


  1. Beroepenweek op basisschool, stimuleren van kiezen technische beroepen.
  2. Stimuleren van de jeugd voor een vrijwilligersfunctie in hun buurt.
  3. Een Foodtruck aanschaffen: Overtollig voedsel bij voedselbank ophalen, verwerken in een pan en rondrijden door de wijken.
  4. Energiebespaarbus inrichten i.s.m. BEZ en andere instanties, met vrijwilligers.
  5. Eulebrink aankleden met bloembakken, speeltoestellen voor kinderen.
  6. Meer bekendheid aan speeltuin Polböske geven, meer activiteiten organiseren.
  7. Multiculinaire markt organiseren, Surinaamse feestjes organiseren door bewoners, ondernemers.
  8. Verlichting Houwbeekweg doortrekken tot Groot Bruninkstraat, bospad vanaf Wesselerbrink tot woonwijk Brunink, laatste stuk Geessinkweg tot kruispunt Groot Bruninkstraat , en verlichting fietspad Wesselerweg (vanuit park) en Bekkerhof.
  9. Voetpad aanleggen voor Poort van Eikendaal, ouderen moeten daar over de weg.     
  10. Onveiligheid met halen/brengen rond scholen bij de Posten, kleinschalige verbeteringen onderzoeken in plaats van kiss & go-zone.

 

Dit is een mooie lijst aan acties. Nu gaat het er om dat deze acties ook worden uitgevoerd! We zijn op zoek naar bewoners van de Wesselerbrink die mee willen denken hoe deze acties kunnen worden uitgevoerd. En wellicht wilt u zich als bewoner van de Wesselerbrink ook actief inzetten voor 1 of meer van deze acties.

Is dat het geval, dan kunt u zich melden bij Bertus Siemerink van Alifa, b.siemerink@alifa.nl , of bij Anneke Stauttener van de gemeente/stadsdeelmanagement, a.stauttener@enschede.nl. Een kans om mee te doen in de Wesselerbrink!

[Redactie] De wijkraad heeft ook een plan hoe zij € 160.000 gemeenschapsgeld in 2016 gaan besteden. Zie daarvoor het bestedingsplan van de wijkraad.