Dringend verzoek: voer eenden en ganzen niet!

Oproep van de wijkbeheerder: gooi alsjeblieft geen brood en etensresten meer bij de vijvers, want eenden, ganzen en vissen sterven door schimmels, en het trekt ratten aan.

Door Ton Loevering,
wijkbeheerder Wesselerbrink

De Wesselerbrink kent veel vijvers, die we graag bezoeken, al is het om te lopen of te zitten of zelfs te vissen. Ook zijn daar eenden, ganzen, meerkoeten en waterhoentjes te zien. Het water zit vol vis en de fontein spuit weer een aantal meters het water naar boven. Al met al zijn het fijne plekken waar we heerlijk kunnen recreëren.

Daarnaast worden de eenden en ganzen gevoerd door bewoners met brood, veel brood. Er wordt zoveel brood gestrooid dat de dieren het niet op kunnen. Dat betekent dat beschimmeld brood in het water en op de oever blijft liggen. De eenden en ganzen, maar ook onze vissen, worden daar ziek van en kunnen er dood aan gaan. Daarnaast zien we dat in de omgeving van de vijvers steeds meer ratten zich gaan verzamelen.

Mijn oproep aan u is om geen brood bij de vijvers of ergens anders in de openbare ruimte te gooien. Ook niet in uw eigen tuin. U kunt het overtollig brood of voedsel resten gewoon in de groene otto gooien, dan gaat het ook niet verloren maar word gerecycled en hergebruikt.

Laten we met z`n allen een steentje bijdragen aan een mooi Wesselerbrink en een goed leefklimaat voor onze dieren. En voor onszelf.

Met vriendelijk groet,
Ton Loevering
Wijkbeheerder Wesselerbrink

Foto: Ali Kloppenborg,
www.50plusser.nl

Lees ook:

3 gedachtes over “Dringend verzoek: voer eenden en ganzen niet!

 1. Dan mogen ze daar wel borden gaan plaatsen. Mijn dochter ging laatst de eendjes voeren. Toen werdt ze boos aan gesproken om niet te voeren ( ze schrok zich rot). Onder tussen stond er wel een buitenlandse mevrouw aan de overkant die ook de eenden aan het voeren was maar daar werdt dan niks van gezegt. Alleen dit verbod in de media zetten helpt niet echt. Hopelijk gebeurt er wat op de plaats zelf , zodat iedereen kan zien dat eendjes voeren niet de bedoeling is.

  1. Hallo
   Helaas weet ik niet wie uw dochter heeft aangesproken. Wij als gemeente willen juist minder borden in de openbare ruimte.
   Ik hoop dat mijn verzoek een ieder tot nadenken zet en dat we zuinig en verstandig met de natuur omgaan zodat de dieren gezond blijven en dat we geen overlast van bv ratten gaan krijgen.
   Mvg Ton Loevering

 2. Tegenover buitenlanders word er niks gezegd met het voeren van de ganzen en eenden omdat er nogal een negatieve sfeer hangt tussen de buitenlandse bewoners en sommige nederlandse bewoners. Dit komt doordat velen zijn neus in andermans zaak steekt. Daarom is het ook prettig dat als de buurtbewoners zich niet met anderen gaan bemoeien er ook geen ophef zou ontstaan. Ik kan je garanderen dat ik zelfs weet wie er tegen dat kleine meid boos aangesproken heeft want dat zijn 2 bewoners die dat telkens doen. Mvg, Jimmy.

Reacties zijn gesloten.