De wijkraad

De wijkraad is een groep mensen uit de wijk die de belangen van alle bewoners van de wijk Wesselerbrink in de gemeente Enschede behartigt. Zij houdt zich bezig met alle zaken van de wijk. Of het nu gaat om milieuproblemen, zoals zwerfvuil, achterstallig groenonderhoud, of nieuwbouwprojecten, de wijkraad is er bij betrokken. Het bevorderen van de leefbaarheid van de wijk staat meestal voorop.

De wijkraad is een stichting (Stichting Wijkraad Wesselerbrink) die onafhankelijk is van de gemeente. In de Regeling Wijkorganen 2008 is afgesproken dat de gemeente verplicht is de wijkraad om advies te vragen bij alle zaken in de wijk. En in vrijwel alle gevallen gebeurt dat ook. Dit advies is voor de gemeente echter niet bindend.

Een zeer belangrijk onderdeel van het werk van de wijkraad is het ondersteunen van de tientallen bewonerscommissies die Wesselerbrink rijk is. Deze ondersteuning bestaat voor een groot deel uit de weg wijzen naar de bevoegde instanties en eventueel bemiddelen. Ook in financi├źle zin kunnen de bewonerscommissies een beroep doen op de wijkraad.

37 gedachtes over “De wijkraad

 1. Beste Renate, bedankt voor je vraag. Jouw vraag lijkt me niet voor ons, de redactie, maar voor de wijkraad. We sturen het daarom voor je door naar secretaris@wesselerbrink.com. Ik verwacht dat de wijkraad snel contact met je opneemt. Met vriendelijke groet, Robert.

 2. Referentienummer: 220518-PS053186748
  Ik heb vaker een klacht over een persoon gemeld.
  Ik heb vrelijk last van deze persoon,’ s nachts wordt ik wakker door geruis dat steeds harder wordt gezet. Er zijn dagen, dat ik de hele dag het geruis in de woning aanwezig is, ook ‘ s nachts dan zijn er nachten erbij, dat ze het zo vreselijk hard zetten, dat ik er hoofdpijn van krijgt.
  Als bij mij de bel gaat, dan hoor ik niks meer, als de mensen weg gaan, wordt het weer aangezet. Die venf heeft rond om mij heen mensen laten wonen,
  boven mij, muren van beton, maar deze persoon is ook bij de groep van EJH, ik mag niet zingen, mjjn muziek, die ik nooit hard aan hebt ook de tv neb ik niet hard aan.
  Als ik in de keuken zit kan woont ook een persoon, die mij in de gaten hou,
  elke stap dat ik naar buiten gaat kan deze persoon zien.Deze mensen over na EJH. of naar anderen van de groep, ze zijn van de Jehofa’s.
  Om even terug te komen op het geruis, ik heb in 2016 cva gehad, …..ik krijg van het geruis hoofdpijn van.
  Ik ben nu in behandeling bij een arts Helmerzijde. Die vent heeft in het beging 2016 te kennen gegeven,hij wilde kjjken hoe sterk ik geestelijk ben. Een vrouw R..W is ook eens met EJH, inmiddels heeft zs nu ook contact met een ander. De desbetreffende vrouw vertelde, ik ga net zolang doordat ik er bij neer zou vallen, dood.
  Deze man de Duitse zanger vertelde mij; ze hebben ze hebben jou met opzet kapot gemaakt, door afgunst.
  Ik huil in mijn slaap,
  Nachten zit ik in de keuken of kamer.
  Nu is het 0:3 uur
  In het begin, werdt ik door een persoon,benaderd met ; pas op WAARHEID
  Het zijn giftige mensen.
  EJH , heeft waarscnijnlijk geluiden van een vogel, het geluid van die vogel wordt vreselijk hard gezet.,,net zoals nu.

  Ze wonen in Broekheurneborch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.