De wijkraad

De wijkraad is een groep mensen uit de wijk die de belangen van alle bewoners van de wijk Wesselerbrink in de gemeente Enschede behartigt. Zij houdt zich bezig met alle zaken van de wijk. Of het nu gaat om milieuproblemen, zoals zwerfvuil, achterstallig groenonderhoud, of nieuwbouwprojecten, de wijkraad is er bij betrokken. Het bevorderen van de leefbaarheid van de wijk staat meestal voorop.

De wijkraad is een stichting (Stichting Wijkraad Wesselerbrink) die onafhankelijk is van de gemeente. In de Regeling Wijkorganen 2008 is afgesproken dat de gemeente verplicht is de wijkraad om advies te vragen bij alle zaken in de wijk. En in vrijwel alle gevallen gebeurt dat ook. Dit advies is voor de gemeente echter niet bindend.

Een zeer belangrijk onderdeel van het werk van de wijkraad is het ondersteunen van de tientallen bewonerscommissies die Wesselerbrink rijk is. Deze ondersteuning bestaat voor een groot deel uit de weg wijzen naar de bevoegde instanties en eventueel bemiddelen. Ook in financiële zin kunnen de bewonerscommissies een beroep doen op de wijkraad.

Een gedachte over “De wijkraad

  1. Beste Renate, bedankt voor je vraag. Jouw vraag lijkt me niet voor ons, de redactie, maar voor de wijkraad. We sturen het daarom voor je door naar secretaris@wesselerbrink.com. Ik verwacht dat de wijkraad snel contact met je opneemt. Met vriendelijke groet, Robert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.