De wijkraad

De wijkraad is een groep mensen uit de wijk die de belangen van alle bewoners van de wijk Wesselerbrink in de gemeente Enschede behartigt. Zij houdt zich bezig met alle zaken van de wijk. Of het nu gaat om milieuproblemen, zoals zwerfvuil, achterstallig groenonderhoud, of nieuwbouwprojecten, de wijkraad is er bij betrokken. Het bevorderen van de leefbaarheid van de wijk staat meestal voorop.

De wijkraad is een stichting (Stichting Wijkraad Wesselerbrink) die onafhankelijk is van de gemeente. In de Regeling Wijkorganen 2008 is afgesproken dat de gemeente verplicht is de wijkraad om advies te vragen bij alle zaken in de wijk. En in vrijwel alle gevallen gebeurt dat ook. Dit advies is voor de gemeente echter niet bindend.

Een zeer belangrijk onderdeel van het werk van de wijkraad is het ondersteunen van de tientallen bewonerscommissies die Wesselerbrink rijk is. Deze ondersteuning bestaat voor een groot deel uit de weg wijzen naar de bevoegde instanties en eventueel bemiddelen. Ook in financiële zin kunnen de bewonerscommissies een beroep doen op de wijkraad.

2 gedachtes over “De wijkraad

  1. Ik ben burgerhulpverlener voor reanimaties. Nu zijn er in onze wijk niet veel aeds en zou graag een aed bij ons huis willen zodat er op een nog snellere efficiëntere manier meer levens gered kunnen worden dat is van levensbelang!
    De aeds die er wel zijn kunnen we moeilijk of niet bij ( supermarkten kinderboerderij etc) en wij krijgen vanuit de meldkamer in de app bij de oproep van de reanimatie waar we de aed op moeten halen met de pincode dus in de buurt zijn te weinig AED s die we kunnen gebruiken en ik vind dan ook dat er in onze wijk zelf er meer bij moeten komen zodat we nog beter levens kunnen redden
    Is het mogelijk dat de wijkraad dit bij ons huis kan realiseren? Ik weet dat dit bij mijn medeburgerhulpverlener ook door de wijkraad is gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.