Wijkbudget: jij maakt de buurt

Schoon, veilig, sociaal en netjes… We willen allemaal graag in een prettige buurt leven. Om dat te bereiken en zo te houden zijn jouw ideeën en inzet belangrijk. Jij kent je eigen buurt immers als geen ander. Sinds februari 2012 laat de gemeente Enschede voor een groot deel de bewoners van de stad zelf bepalen hoe gemeenschapsgeld besteed moet worden. De gemeente noemt dat “Jij maakt de buurt”.

Wijkbudget is geld van de gemeente dat bewoners zelf kunnen inzetten om de leefbaarheid in hun buurt beter te maken. De wijkraad bemiddelt in de toekenning van het geld.

Wijkraad Wesselerbrink ontvangt via “Jij maakt de buurt” jaarlijks een budget van de gemeente. Het gaat niet om een kinderachtig bedrag! De wijkraad verdeelt dat budget over de 4 verschillende delen van Wesselerbrink: noord-west (Bijvank), noord-oost (het Lang), zuid-oost (de Posten) en zuid-west (Oosterveld). In elk wijkdeel wordt het budget beheerd door een Werkgroep Wijkbudget. Zodra je als bewoner budget aanvraagt voor een activiteit, dan komt die aanvraag binnen bij zo’n werkgroep. De werkgroep beoordeelt de aanvraag, maakt afspraken met je, keert geld aan je uit, en controleert of het geld volgens afspraken besteed wordt.

Wil je een extra jongerenwerker in je buurt? Zou je met buren een schoonmaakactie willen organiseren om je buurt nog mooier te maken? Moet dat parkje op de hoek anders worden ingericht? Wacht niet op de gemeente of op je buurman, maar neem zelf het initiatief!

Vraag nu budget aan

Niet vanaf de zijlijn afwachten of mekkeren. Neem initiatief voor je eigen buurt!

3 gedachtes over “Wijkbudget: jij maakt de buurt

 1. Geachte heer/mevrouw,
  Allereerst wil ik u in het kort vertellen wie wij zijn en wat wij doen.
  Vereniging Derik ( Syrisch-Aramese vereniging) bestaat sinds 2008 met inschrijving bij de kamer van koophandel onder KvK nr: ‪08171716‬ , en heeft momenteel 350 leden.
  De vereniging organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten, zoals Sinterklaasviering, Moederdag, Valentijnsdag, Koningsdag, Kerstfeest,Oudejaarsviering,Bingoavonden en buurt activiteiten voor jongeren.
  Onze grootste feest is de Heilige Mariafeest, dit is een jaarlijks terugkomende openluchtfestival dat wordt gehouden op Recreatiepark Het Roetbeek . Het feest wordt merendeels bezocht door mensen uit Wesselerbrink en Enschede-Zuid. De bedoeling van dit feest is om mensen uit verschillende culturen en leeftijdsgroepen dichter bij elkaar te brengen, op deze dag zijn er activiteiten voor jong en oud. wij zullen huren springkussen, atractie, spelen geluidboxen zangers podium tent tafels +stoelen ,toiletwagens kabels bestelbus om de spullen naar roetbeek te bringen
  aval container, aggregaat voor het stroom schoonmaken kosten meer dan 70 jongeren vrijwilligers en nog meer dingen en dat kost veel geld
  Graag willen wij een aanvraag doen voor subsidie in verband met deze activiteit.
  Wij zouden deze aanvraag graag verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek.
  Graag horen wij van u.
  Met vriendelijke groet,
  Bestuur Vereniging Derik
  telefoon 0645610593

 2. Goede avond,

  Idee voor 50.000 voor Enschede-zuid

  De kinderen vinden het harstikke leuk als er een skelerbaan komt in de zomer en in de winter als het vriest een ijsbaan, dus voor twee verschillende activiteiten te gebruiken.
  Dit zou kunnen tegen over de hoge bult zuid.
  Met vriendelijke groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.