Werkgroep IT-beheer

De werkgroep IT-beheer is onderdeel van de Wijkraad Wesselerbrink. De werkgroep is verantwoordelijk voor het beschikbaar houden van IT-(informatietechnologie) middelen van en voor de wijkraad.

Taken

De werkgroep IT-beheer is verantwoordelijk voor de aanschaf, onderhoud, en inzet van IT-middelen van de wijkraad. De IT-middelen van de wijkraad bestaan uit:

  • Hardware zoals: computers, beamer, PA-systeem (microfoon, versterker, luidsprekers).
  • Software en softwarediensten: zoals beheer van internetdomein wesselerbrink.com inclusief e-mailadressen en wijkbudget-administratiesoftware.

De werkgroep is niet verantwoordelijk voor privé-spullen van wijkraadsleden, en ook niet voor spullen van niet-wijkraadsleden.

E-mailadressen

Veel leden en werkgroepen van de wijkraad gebruiken e-mailaccounts van domein wesselerbrink.com. Leden kunnen een persoonlijk e-mailaccount aanvragen bij werkgroep IT-beheer. Zo’n account heeft een adres voornaam.achternaam@wesselerbrink.com, bijvoorbeeld jan.devries@wesselerbrink.com. Voorwaarde is dat leden regelmatig hun e-mail lezen; dat spreekt voor zich.

Toegang tot e-mail voor wijkraadsleden

De wijkraad gebruikt de Gmail-dienst van Google. Als lid kun je eenvoudig bij je Gmail-account via je webbrowser (dus dat kan ook op je smartphone): ga naar www.gmail.com.

  • Als je eerder was ingelogd en daarna niet hebt uitgelogd, dan blijf je ingelogd, en kun je meteen aan de slag.
  • Het kan ook zijn dat je eerst inlogt op een ander Gmail-account van jezelf. In dat geval kun je schakelen naar je Wesselerbrink-account. Klik daarvoor op je accountfoto in de rechterbovenhoek van de pagina. Je ziet dan een lijst met e-mailadressen. Selecteer het Wesselerbrink-account. Staat het er niet bij, klik dan onderaan de lijst op Account toevoegen.
  • Als je een pagina krijgt met een lijst met Gmail-adressen, maar het Wesselerbrink-account staat er niet bij, selecteer dan onderaan Een ander account gebruiken.
  • Als er een informatiepagina over Gmail wordt weergegeven in plaats van de inlogpagina, klik je in de rechterbovenhoek van de pagina op Inloggen.

Contact

Neem voor vragen, verzoeken of klachten over de IT-middelen contact op met de IT-werkgroep via:

itbeheer@wesselerbrink.com