Werken bij de redactie

Voor de publicatie van krant en digitale media zijn we continu op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ons te helpen? We leggen graag uit hoe we werken en welke vacatures er zijn.

Lees meer:
Welke media leveren we en waarom?

Onze organisatie

We hebben één redactie die artikelen levert voor zowel de krant als de digitale media. Bij de digitale media proberen we zo veel mogelijk actueel te blijven – nieuws publiceren we binnen enkele dagen. Voor de krant werken we samen met  een commerciële uitgever om 10 keer per jaar een mooi wijkblad te verspreiden.

Functies

In de redactie kennen we de volgende functies. Een functie kan door meerdere redactieleden vervuld worden, en een redactielid kan meerdere functies vervullen. Klik op een functie voor meer informatie.

 

EindredacteurCoördineert activiteiten, bepaalt in grote lijnen wat er wanneer en hoe gepubliceerd wordt, en legt de laatste hand aan publicaties
SchrijverSchrijft artikelen over wat er speelt in onze omgeving
WebredacteurPubliceert artikelen op de website
InterviewerGaat bij mensen op bezoek en voert gesprekken om informatie voor een artikel te krijgen
Cameraman (m/v)Doet verslag over wat er speelt in onze omgeving
Video-editorBewerkt filmfragmenten die door een van onze cameramensen worden aangeleverd tot een flitsend filmpje
CartoonistLevert meerdere keren per jaar een cartoon of strip aan
Redacteur Social MediaPubliceert artikelen op Facebook en andere social media, en modereert reacties
WebmasterOnderhoudt de website www.wesselerbrink.com

 

Vacatures: help mee!

Voor bijna alle bovenstaande functies zijn er vacatures. Lijkt het je interessant om te helpen? Neem dan contact met ons op. Onze vacatures staan ook op de databank van M-Pact voor vrijwilligers in Enschede.

Neem contact met ons op

Locatie

We hebben een eigen redactiekamer, in wijkcentrum De Magneet. Daar hebben we twee bureaus met elk een desktop computer, en een vergadertafel. Hier vergaderen we regelmatig om de grote lijn uit te zetten: wat gaan we de komende tijd doen. In de weken voor publicatie van een Brinkpraat-editie wordt hier extra intensief samengewerkt door redacteurs, DTP-ers, en hoofdredacteur.

Koffie, thee, en frisdranken zijn beschikbaar wanneer de beheerder van het wijkcentrum aanwezig is. De drankjes worden net als de huur betaald uit het budget dat we jaarlijks met het bestuur van de wijkraad afstemmen.

Redacteurs werken ook vaak thuis op eigen computer. We delen documenten via Dropbox. Iedereen kan een eigen e-mail adres krijgen in het domein wesselerbrink.com. Daar delen we ook een redactie-agenda waarin alle belangrijke evenementen in de wijk en alle afspraken van de redactie zelf staan. En uiteraard bereiken we elkaar snel via een Whatsapp-groep.