De redactie

Wie wij zijn

De redactie bestaat uit vrijwilligers uit de wijk Wesselerbrink met een hart voor de wijk en een passie voor journalistiek, bloggen, vloggen, foto’s, digitale media en kranten.

Ons doel

Ons doel is om bewoners en organisaties van de wijk Wesselerbrink in Enschede te inspireren, te betrekken, en met elkaar in contact te brengen. Zo dragen we een steentje bij aan een prettig leefbare woonomgeving.

Als redactie helpen we door informatie te delen van en voor bewoners en organisaties in de wijk.

We delen informatie

De informatie die we delen betreft nieuws en aankondigingen van activiteiten in onze wijk. Wat speelt er in je buurt? Welk evenement is er binnenkort? Welke veranderingen komen er? Hoe krijg je invloed op je eigen buurt? Wat doen andere bewoners met budget dat ze gekregen hebben?

We zijn natuurlijk geen Tubantia; we beperken ons tot informatie die specifiek is voor Wesselerbrink, en die voor veel wijkbewoners interessant is. Informatie die we niet delen is bijvoorbeeld een defecte straatlantaarn op de Sibculobrink, een hondenshow in Enschede Noord, of gemeenteraadverkiezingen in Enschede. De eerste is alleen boeiend voor bewoners van Sibculobrink, en voor de tweede en derde kun je beter andere bronnen raadplegen. Deze website is dus vóór en dóór bewoners van Wesselerbrink.

Heb je interessante informatie voor andere wijkbewoners?

Deel je nieuws of aankondiging

Redactieleden

Gezocht: bewoners die mee willen helpen

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe redactieleden. Heb je hart voor je buurt, en lijkt het je leuk om er over te schrijven? Of om stukjes te plaatsen in de krant, op deze website, op Facebook, of op de infoschermen in het winkelcentrum? Dan nodigen we je graag uit om bij te dragen in ons team van vrijwilligers.

Bekijk onze vacatures

Onze media

Wij publiceren in de volgende media:

redactieproces

Onderdeel van de wijkraad, maar onafhankelijk

De redactie is onderdeel van de wijkraad vanwege de onderlinge belangen: de redactie heeft informatie van de wijkraad nodig om bewoners goed te informeren, en de wijkraad heeft de redactie nodig om bewoners te bereiken.

Maar voor de inhoud van de media zijn wij onafhankelijk van het bestuur. Het bestuur heeft daarin evenveel invloed als alle andere bewoners van de wijk. Ook moet de redactie budget aanvragen voor alle initiatieven, net als alle andere bewoners.

redactiewordcloud

2 gedachtes over “De redactie

 1. Goede avond
  Ik ben tonia reijns zeerslechtziend en woon op het leunenberg
  Ik breng altijd mijn post bij de jumbo in het winkelcentrum hier
  Of pakje op halen
  Tot mijn verbazing ging ik postzegel halen voor een kaart
  Ja dat kon maar tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat de bus voor brieven en kaarten er niet meer is en dit alleen nog kon in de brievenbus voor de posten

  Dit is toch te gek voor woorden
  Ook voor ouderen en iemand die slecht terneer is
  Misschien iets voor in brinkpraat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.