weekendschool

Weekendschool bij de Posten

Stichting Weekendschool “Toppers Op Zondag” in Twente, groep Enschede-Zuid, is vanaf heden gevestigd in de Posten. Dit naar aanleiding van de sluiting van het Stroinkshuis op zondag, waar de school eerder gevestigd was.

Weekendschool “Toppers Op Zondag” biedt activiteiten aan voor gemotiveerde jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. De jongeren kunnen op deze manier kennismaken met een groot aantal interessante vakgebieden.

Gastdocenten hebben een belangrijke rol bij de invulling van de thema’s van de weekendschool. De Stichting Weekendschool “Toppers Op Zondag” in Twente heeft een eigen traject ontwikkeld, waarin twee varianten centraal staan: ‘Horizonverbreding’ en ‘Talentontwikkeling’.

“De Posten draagt ons een warm hart toe. We vinden het prettig om bij een van onze partners van de weekendschool gevestigd te zijn. Het is heel goed dat onze studenten op deze manier kennismaken met de zorg en directer in contact kunnen treden met ouderen. Dus niet alleen via een thema, maar ook als ze door het gebouw lopen”, aldus Ans Rotting, manager van “Toppers Op Zondag”.

Ook bij de Posten komt de weekendschool op locatiebezoek, net als bij de vele andere partners. Door op locatie zelf te kunnen zien en ervaren wat het betekent om in een bepaald beroep en/of bedrijf werkzaam te zijn kunnen jongeren hun beeld hierover verbreden. Dit kan hen inspireren zich nog meer in deze beroepen te willen verdiepen.

De weekendschool “Toppers Op Zondag” is ontstaan uit een initiatief van de drie gemeenten Enschede, Hengelo en Almelo. Meer informatie vindt u via www.toppersopzondag.nl