Enschede Energie: duurzame stroom van en voor bewoners in Enschede

Enschede Energie is een burgerinitiatief: bewoners kunnen groene energie leveren en afnemen van elkaar. De gemeente steunt deze coöperatie. Vrijwilligers informeren je graag: van 9 t/m 13 juli staat de energiebus op winkelcentrum Zuid bij drogisterij Die Grenze.

Enschede Energie is twee jaar geleden opgericht, van, voor en door bewoners van Enschede. De coöperatie wil helpen om onze gemeente zo duurzaam mogelijk te maken en om stroom en gas zo goedkoop mogelijk te leveren. Daarvoor plaatst het op verschillende plekken in de gemeente zonnepanelen. Deze stroom kunnen inwoners van Enschede voordelig afnemen. Ook kunnen inwoners zelf investeren in deze projecten.

Stap in de Energiebus en laat je adviseren hoe je (nog) duurzamer kunt worden en mogelijk goedkoper uit bent. Adviseurs kunnen een breed pakket aan mogelijkheden laten zien. Samen met de bewoners bekijken zij in de bus wat een verstandige aanpak is om je woning te verduurzamen. De adviezen zijn gratis, onafhankelijk en maatwerk per situatie.

De bus staat er van 9 t/m 13 juli van 10.00 – 16.30 uur bij drogisterij Die Grenze. Neem eventueel je jaarafrekening mee, zodat medewerkers van Enschede Energie direct kunnen bekijken wat het je op kan leveren door over te stappen.

Enschede Energie werkt samen met Duurzaam Thuis Twente, de Twentse Energiegroep, Tonzon, Reimarkt en enkele andere partners. Ook de gemeente Enschede steunt de Energiebus, zodat dit een echte samenwerking is tussen overheid, burgerinitiatief en bedrijfsleven.

Meer informatie: www.enschede-energie.nl.

Lees ook: