Voetgangersoversteekplaats op Broekheurne-ring verdwijnt

In september/oktober wordt de Broekheurne-ring opnieuw geasfalteerd. Dan verdwijnt de drempel vlak bij de rotonde met de Geesinkweg, zo is het plan. Da's veiliger voor voetgangers.

Info ontvangen van de gemeente

Wanneer je als automobilist van Winkelcentrum Zuid naar Helmerhoek rijdt, dan kom je vlak voor de rotonde over een drempel. Dat is een voetgangersoversteekplaats.

Het voornemen van de gemeente is om deze drempel te verwijderen. Dat gebeurt in september/oktober, wanneer de Broekheurne-ring opnieuw geasfalteerd wordt. Voetgangers kunnen daarna oversteken bij de rotonde.

Oversteken bij de rotonde is veiliger voor voetgangers, zo geeft de gemeente aan, doordat auto’s daar minder hard rijden. Automobilisten verwachten bovendien geen drempel op deze weg. Het beleid in Enschede is om geen drempels aan te leggen op 50 km/uur-wegen. Ook is een drempel niet gunstig voor bussen op deze drukke busroute en voor de brandweer.

Op het kaartje hieronder zie je in rood de op te heffen oversteekplaats en in het groen de nieuwe route voor voetgangers. De nieuwe route is ook voor schoolgaande kinderen veilig en is nauwelijks een omweg.

Warning: Undefined variable $string in /customers/b/9/a/wesselerbrink.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/gazette-child/functions.php on line 103