hondepoep

Steeds minder hondepoep

Sinds 2008 zijn veel nieuwe hondenpoepafvalbakken geplaatst die tot nu toe goed worden gebruikt. Ook de Honden Uitlaat Plaatsen (HUPs) zijn een succes. Helaas blijken er toch nog plekken te zijn waar dit minder goed gebeurt.

Bericht van de gemeente

 

Samen verantwoordelijk

De openbare ruimte is van ons allemaal. Iedereen maakt er gebruik van, dus zijn we samen verantwoordelijk om onze leefomgeving schoon te houden. Hondenpoep opruimen hoort hier ook bij. Kinderen spelen op de grasvelden en hierdoor trappen zij gemakkelijk in de hondenpoep. Ook zijn veel mensen, voornamelijk kinderen, bang voor loslopende honden. Kijkend naar deze voorbeelden is het heel logisch dat u de hondenpoep opruimt en de hond aanlijnt!

Opruimplicht

Hondenbezitters hebben binnen de bebouwde kom een opruimplicht en moeten verplicht een opruimmiddel meenemen, bijvoorbeeld zakjes. Neem er altijd meerdere mee. Zo kunt u altijd laten zien dat u er een bij zich heeft. Het aanspreken van een hondenbezitter die zich niet aan de regels houdt is helemaal niet raar. De regels zijn inmiddels breed bekend. Gelukkig voelen de meeste hondeneigenaren zich verantwoordelijk en ruimen de poep netjes op.

Controles

Binnenkort gaat de gemeente, naast de controles die al plaatsvinden, extra controleren op het naleven van de regels. Vanuit de gemeente wordt dit gedaan door de hondenhandhavers. Ook vinden er binnenkort prikacties plaats. Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden riskeren een boete.

Contact

HUPs, bakken en hondenrenveldjes bij u in de buurt kunt u vinden op het ‘digitaal loket’ van www.enschede.nl (zoeken op: honden). Heeft u vragen of klachten? Bel dan gerust met het Gemeentelijk Contact Centrum: 053-4817600