buurtzorg jong

Buurtzorg Jong

Soms gaat opvoeden niet vanzelf en zijn er zorgen over de kinderen. Iemand die luistert, meekijkt, adviezen geeft of praktische hulp biedt, kan een uitkomst zijn. Voor gezinnen met bijvoorbeeld (chronische) ziekte, gedragsproblematiek van een kind, jong moeder zijn, financiële problemen, en problemen met overgewicht.

Sinds begin dit jaar is Buurtzorg Nederland gestart met een project gericht op het ondersteunen van gezinnen, genaamd Buurtzorg Jong. Buurtzorg Jong werkt in kleine, multidisciplinaire teams met professionals die op een breed gebied ondersteuning bieden.

Buurtzorg Jong begeleid gezinnen die problemen ervaren met het opgroeien en opvoeden van de kinderen. Gezinnen kunnen bij ons terecht met al hun vragen over opvoeding, de ontwikkeling van de kinderen, of problemen op school. Maar ook voor hulp bij praktische vaardigheden, zoals het op orde brengen van de administratie, structuur aanbrengen, omgaan met instanties, plannen en organiseren binnen het gezin. De ondersteuning die wij bieden is snel, praktisch en effectief.

Ieder gezin krijgt één vertrouwde begeleider die bij het gezin thuis komt. Zij verdiept zich in wat voor het gezin belangrijk is. Samen met het gezin maakt zij een plan en zoekt naar oplossingen die het best bij het gezin passen. Vaste begeleiders van Buurtzorg Jong zijn Anne-Marie Hilberink, Gineke Kornet en Anke Koskamp.

“Nu we ruim vijf maanden bezig zijn hebben wij verschillende gezinnen begeleid op diverse gebieden. We merken dat gezinnen het erg prettig vinden dat wij hen thuis begeleiden. Onze praktische aanpak spreekt de mensen erg aan en door onze laagdrempelige en ongedwongen manier van werken ontstaat er snel een vertrouwensband” aldus Gineke Kornet.

Hulp van Buurtzorg Jong is kosteloos. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.buurtzorgjong.nl.

Het team is ook direct te bereiken via telefoon: 06-5364 4548 en e-mail : bzjongenschede@buurtzorgnederland.com