usselerrondwegschets

Usselerrondweg afgesloten

Van vrijdagavond 6 t/m zaterdag 7 juli is de Usselerrondweg afgesloten. Het kruispunt Broekheurnerrondweg met de Broekheurnering wordt dan veiliger gemaakt voor overstekende fietsers tussen de wijken Wesselerbrink en Helmerhoek.

De werkzaamheden zijn fase 2 van een snelle en relatief goedkope manier om het kruispunt veiliger te maken. In fase 1 is eind vorig jaar het kruispunt iets aangepast zodat auto’s minder snel fietsers afsnijden tijdens hun oversteek.

In fase 2 worden snelheidsbeperkende maatregelen ingevoerd voor auto’s die vanaf de Haaksbergerstraat de wijken inrijden. Dit gebeurtĀ middels “ribbels” op het wegdek en bestrating met klinkers.

In het najaar wordt tenslotte met beplanting een optische poort gerealiseerd. Met dit pakket van maatregelen wordt verwacht dat automobilisten voldoende gas terugnemen zodat ze hooguit 50 km/u rijden op het gevaarlijke kruispunt. Hieronder een schets van de voorgenomen aanpassing van de Usselerrondweg.

usselerrondwegschets
De aanpassingen worden uitgevoerd op verzoek van actieve bewoners van de straat Mariƫndaal en van wijk Helmerhoek. Het kruispunt staat in de top-3 van gevaarlijke kruispunten in Enschede. Het verzoek om de veiligheid te verhogen is enkele jaren geleden door bewoners ingediend. Sindsdien hebben gemeente en bewoners regelmatig overlegd. Ook de TC-Tubantia heeft enkele keren veel aandacht aan besteed.