het-lang-wijkfeest

Wijkfeest Het Lang

Op zaterdag 1 september organiseren de buurtcommissie en de buurtbewoners van Het Lang voor het vierde achtereenvolgende jaar een wijkfeest.

 

Ditmaal is het wijkfeest groter opgezet dan ooit!

“Wij vinden dat er in deze wijk te weinig aandacht wordt besteed aan een wijkfeest voor alle doelgroepen en hier brengen wij de laatste jaren verandering in.
Onder het motto ‘Lang leve Het Lang’ organiseren we een wijkfeest opgezet voor jong en oud en speciaal voor de bewoners met een lager inkomen.
We hebben dit jaar flink uitgepakt: zo zal er een kermis zijn waar alle kinderen uit de buurt de gehele dag  gebruik van kunnen maken.
Er is een stormbaan voor de jeugd, een treintje dat door de wijk gaat en de kinderen kunnen zich laten schminken door één van onze vrijwilligers.” aldus een van de organisatoren van het wijkfeest.

Natuurlijk wordt er aandacht geschonken aan de verschillende culturen in de wijk. Zo wordt er een modeshow georganiseerd door iemand uit de wijk die zelf kleding maakt en tussen de maar liefst 75 marktkramen van de rommelmarkt / bazaar zullen verschillende kraampjes met buitenlands eten te vinden zijn.

De gehele dag door zullen er diverse demonstraties gegeven worden en kunnen de kinderen op de foto in bijvoorbeeld een echte politieauto of politiemotor.

Ook voor het avondprogramma is kosten nog moeite gespaard:
Aan het begin van de avond is er een playback show voor jong en oud en als afsluiter zullen er later op de avond optredens zijn van div artiesten. Zangers en zangeressen die uit de wijk komen, maar ook uit de regio en de rest van het land. Zo is er voor ieder wat wils.

Zoals de naam al aangeeft zal het feest plaatsvinden rondom Het Lang met als epicentrum de grasvelden en pleinen rondom de scholen aan Het Riet.
Het Riet zal voor deze dag gedeeltelijk afgezet worden. We adviseren bezoekers te parkeren op de grote parkeerplaatsen achter de flats aan Het Leunenberg.

Op Woensdag 29 augustus zullen vrijwilligers vanaf 17.00 uur de wijk doorgaan om huis aan huis lege (statiegeld)flessen op te halen voor deze aktie.

Een ieder die zich wil opgeven voor een marktkraam (kosten 15 euro per kraam) of  zich wil opgeven voor de playbackshow (deelname gratis) kunnen tot uiterlijk zaterdag 25 augustus contact opnemen met Jolanda Venturini via email: J.Venturini@combinatiezuid.nl of via tel: 06-19070434

Klik hier voor de flyer.