tetemoosterveld2 600x450

Nieuwe buren

Het Oosterveld heeft haar schaapjes op het droge. Deze uitdrukking leerden de kinderen vroeger op deze school als je het goed voor mekaar had. Dat geldt dus nu voor Het Oosterveld. Het leegstaande schoolgebouw heeft het van afbraak en ondergang gered. Kunstenaars hebben er hun intrek genomen. De wijk kreeg nieuwe buren en dus hielden ze Open Huis op 19 december.

Hoe ik ze vond. Best aardige lui. Het zijn kunstenaars en dus is het even wennen. In de klaslokalen van vroeger hebben ze nu hun werkplaats. Wat je ziet is apart. Daar zijn het kunstenaars voor. Ze staan anders in het leven. Je zou kunnen zeggen dat ze nadenken over het leven en daar een vorm voor vinden om het uit te leggen. Zo is er Thomas die vindt dat je je huis open moet durven stellen voor anderen. Hij zou een zwerver kunnen zijn maar dan één met een dak boven zijn hoofd. Lisa zit er graag warmpjes bij en verpakt haar meubeltjes of maakt er wiebeldingetjes van. Daan schildert zijn dromen. Sandra maakt videoportretten.

Om het open huis helemaal feestelijk te maken waren er sprekers en stelde Jet Broekstra haar schaap ten toon. Het is een van de schapen die in de zomer bij de kinderboerderij stonden. Of het schaap van ‘op het droge’!

Bij kunst heb je alle vrijheid tot denken en zien. Tussen lijntjes en binnen hokjes is er op Het Oosterveld niet meer bij.

Zondagsmiddags is alles te bekijken en ik zou zeggen: ga er eens een kijkje nemen en … een praatje maken. Het is de moeite waard kijken achter de deur van de nieuwe buren.

Leen Fröberg

Expositie “Logees” van kunstgroep TETEM
is elke zondag van 13:00 tot 17:00 uur te zien.