logo-huuralarm200

Ruim 60.000 handtekeningen voor petitie Huuralarm

De petitie is opgesteld door de woonbond, om een protest te laten horen tegen de plannen van minister Blok. De kern van het protest staat nog fier overeind. Alle reden dus om deze petitie ook nu nog te tekenen.

Het kabinet van VVD en PvdA wil fors bezuinigen en geld binnenhalen om gaten in de begroting te vullen. Hierbij worden mensen met een koopwoning ontzien, maar mensen met een huurwoning dreigen ernstig de dupe te worden. De Woonbond heeft in reactie hierop een huuralarm afgegeven en voert nu actie.

Het pakket maatregelen dat minister Blok door de Tweede en Eerste Kamer wilde loodsen, is in februari enigszins aangepast. Door een paar kleine wijzigingen door te voeren, verkreeg hij de steun van D66, ChristenUnie en SGP. Dit nieuwe bondgenootschap wordt ook wel de ‘carnavalscoalitie’ genoemd. De Tweede Kamer is inmiddels akkoord en Blok lijkt dank zij de steun van de carnavalscoalitie nu ook een meerderheid te hebben in de Eerste Kamer.

De bezwaren van de Woonbond blijven echter overeind. Het plannen van de regering treffen huurders ongekend hard. Huurders in Nederland kunnen de komende jaren ieder jaar een huurverhoging van 4% tot 6,5% verwachten. Dit gaat al gauw om honderden euro’s per jaar aan extra huurlasten.



Actie Huuralarm

De Woonbond probeerde de besluitvorming in de Eerste Kamer ook nog te beïnvloeden door de kamerleden dinsdag 5 maart een door tienduizenden huurders ondertekende petitie Huuralarm te overhandigen. Ondersteund door een grote delegatie van huurders en huurdersorganisaties. Daarbij riept de Woonbond de Eerste Kamer op om niet akkoord te gaan met de ‘gluurverhogingen’ en meteen over te gaan op een huurbeleid op basis van de huursombenadering. De beslissing daarover wordt dinsdag 12 maart verwacht.

> Niet eens met de plannen van het kabinet voor de huurverhoging?
   Klik dan hier voor de petitie.

> Meer informatie over de Actie Huuralarm.

> Informatie van de rijksoverheid vind je hier.

> Voor het wetsvoorstel van de 1e kamer klik je hier.