TETEM-logo

Duo-tentoonstelling in Oosterveld

De tweede expositie in Oosterveld is de duo-tentoonstelling van Grietje Bouman & Marion van Noord.

‘Waartoe zijn wij op aarde’ is de titel van een serie foto’s, gemaakt door Grietje Bouman, met als verbindend thema, de zin/onzin/waanzin van het gewone leven. Grietje is gefascineerd door menselijk gedrag. Hoe verhouden wij ons onderling en in hoeverre laten we ons leiden door wat de maatschappij en de media aangeven als idealen? Meer specifiek ligt haar interesse in de banaliteit en het absurde van het gewone dagelijkse leven. Door het gewone en kleine uit het dagelijks leven onder de loep te nemen wil ze grote levensvragen aanstippen en zonder pretenties de gevoeligheden hierover zichtbaar maken.



Het medium waarmee ze werkt is fotografie, soms met een installatieachtig karakter. Ze vindt het fijn om zich langdurig in een onderwerp vast te bijten en daarvoor ook op pad te gaan. Verder maakt ze dagelijks foto’s van dingen die haar raken of opvallen. Soms leidt dit tot een autonoom beeld, vaak ook ontstaat daaruit later een werk door combinaties van beelden. Dan kan er ook opeens een thema opdoemen. Het doel is altijd essentie, intensiteit, doordringen tot het wezen der dingen, tot zichzelf.

Marion van Noord sluit hierop aan met een een ruimtelijk werk, getiteld ‘Twee Matrassen’. Haar matrassen vertellen een verhaal waarbij zij zelf heel sterke, speciale, persoonlijke gedachten heeft. Het is aan de beschouwer om er een eigen verhaal bij te maken.

Marion van Noord 300

De expositie is van 7 maart t/m 28 april. Openingstijden: iedere zondag 13.00-17.00 uur.

Tetem Het Oosterveld
Het Oosterveld 20
Enschede