skanfonds

Bijles voor kinderen in moeilijke thuissituatie

Kinderen van minder financieel draagkrachtige ouders en/of waarvan de thuissituatie onvoldoende is om hen binnen het Nederlands onderwijs te begeleiden, komen in aanmerking voor onderwijsbegeleiding, bijles, of mentorschap.

Het bijzondere project “Sociale integratie jongeren Enschede Zuid” van Stichting Onderwijsbegeleiding heeft onlangs een bijdrage van € 28.000,-ontvangen van het Skanfonds. Het Skanfonds is een nationaal fonds dat zich specifiek sterk maakt voor mensen in kwetsbare situaties.

Door het aanbieden van een totaalpakket  van onderwijsbegeleiding / bijles / mentorschap, een ouderverzorgerproject en educatieve activiteiten worden jongeren van 8 tot 18 jaar en hun ouders langdurig ondersteund.

Uit onderzoek blijkt dat ouders en leerlingen vorig jaar unaniem positief reageerden op deze manier van ondersteunende huiswerkbegeleiding. Talenten en sociale betrokkenheid in onze samenleving worden bij de jongeren en ouders verder ontwikkeld met perspectief op een goede plaats binnen onze samenleving. Kwalificaties kunnen worden gehaald voor een goede toekomst!

Wil je je kind hiervoor opgeven dan kan dat via e-mail info@onderwijsbegeleiding.net of bel met 06-58822688.