activiteiten2013b

Fotoverslag van activiteiten

Hier een fotoverslag en een filmpje van de vele activiteiten in Wesselerbrink van de laatste maanden: viva's, rommelmarkten, de sportinfomarkt, multiculti-festival, en de burendag.

15 t/m 19 juli: Viva op speeltuin ‘t Polböske

Door Jan Hoven

Van maandag 15 t/m 19 juli 2013 hebben wij weer een fantastische Viva-week voor de kinderen gehouden op speeltuin ‘t Polböske. Er was weer veel te doen. Een stormbaan en een buikglijbaan waren aanwezig en ook de NUSO-bus was van de partij. Dit jaar ook weer een heus spookhol wat voor sommige kinderen toch wel eng was. Het leuke daarvan is eigenlijk dat een hele stoere jongen zegt “ik ben toch niet bang, het is nep”, maar na een ronde door het hol bijna huilend naar buiten komt. Mooi is dat! Het weer zat ons goed mee. Het was behoorlijk warm, dus veel op de buikglijbaan die we op een heuvel hebben geplaatst en voor de nodige afkoeling zorgde. De M.V.T. was er ook met treinen rond het park, en kinderboerderij De Wesseler ook, met een span paarden en een grote koets. De vele spelen en het gratis drinken als ook de bbq waren een groot succes. De gehele week hebben we toch een opkomst gehad van 700 kinderen wat voor ons natuurlijk een topper is omdat de speeltuin wat afgelegen ligt in het Wesselerbrinkpark en wat lastig te vinden is achter de hoge bult. Al met al een groot succes.

TV Enschede was ook bij ons om interviews af te nemen van de kinderen:

Volgend jaar bestaat de viva 60 jaar en willen we als SES hier een groot spektakel van maken. Ik wil hierbij alle kinderen en iedereen die geholpen heeft bedanken en deze vivaweek voor ons weer tot een succes hebben gebracht. Wij doen het graag voor jullie dus tot een volgende keer! Groeten en tot ziens bij Speeltuin ‘t Polböske.


24 juli: Viva bij Victoria / Enschedese Boys

Klik hier voor de foto’s van Johan Bruinsma.


27 juli: Smiley Rommelmarkt

Klik hier voor foto’s van Johan Bruinsma.


21 september: Sportinfomarkt op Winkelcentrum Zuid

Klik hier voor de foto’s van Johan Bruinsma.


15 september: Multiculti-festival op het Bijvank

Door Sylvia en Vincent Joosting

De Multi-Culti van 2013 was weer een groot succes. Om 8:00 uur konden de 48 marktkraamhouders de kramen inrichten. Om 10:00 was de Multi-Culti 2013 begonnen. Zo was er een podium dat om 12:00 werd geopend. Met een buikdanseres en een drive-in. Vanaf 15:00 uur was er live muziek. De kinderen konden zich uitleven op het kinderplein. Daar stond o.a. een groot springkussen, spelletjes, schminken en “Fc Twente scoren in de wijk”. De wat oudere bezoekers konden genieten van al het lekkere eten terwijl andere bezoekers zaten te luisteren naar de live muziek onder het genot van een drankje.

Ook de loterij was een groot succes met 3 hoofdprijzen: een nieuwe omafiets, een ipad, en een complete computer. De wat kleinere prijzen mochten er ook zijn zoals verschillende waardebonnen van winkeliers. Na 17:00 uur was de markt afgelopen en zo begon het avondprogramma wat bestond uit live muziek van verschillende artiesten. Natuurlijk werd ook de tap geopend. Het was een groot feest.

Dit feest was niet mogelijk geweest zonder onze 41 vrijwilligers die er alles aan hebben gedaan om het een zeer geslaagde dag van te maken.


19 oktober: burendag 2013 op Rietveldhof

Door John van Asperen

Vandaag was de reprise van de Burendag 2013 op 21 september jl. In juni vroegen wij bij de gemeente of het mogelijk was dat wij op de burendag een lading bloembollen zouden kunnen ophalen bij de plantsoenendienst. Met de bewoners van de Rietveldhof konden we die dan op de Burendag planten in het plantsoen. Er ging enige tijd overheen, maar op 17 september kwam het antwoord dat wij de bollen konden kopen en declareren. Niet helemaal zoals we bedacht hadden, maar het resultaat was hetzelfde.

Inmiddels was het te kort dag tot de Burendag op 21 september, maar vandaag gingen de bollen alsnog de grond in. Met vereende krachten werden her en der groepjes krokussen geplant. De kippen van één van de bewoners deden zich tegoed aan de omhoog komende engerlingen en wormen.

Tijdens de Burendag plaatsten we al een buis in de grond waar met kerst de jaarlijkse boom in kan. A.s. lente kleuren de bollen het plantsoen! Het wordt steeds mooier aan de Rietveldhof, mede door Jij Maakt De Buurt.