gemeente

Wijkservicecentrum Zuid mogelijk dicht

Het college van B&W stelt voor met ingang van 1 november 2013 de gemeentelijke loketten in Servicecentrum Zuid te sluiten. Inwoners van Enschede Zuid kunnen vanaf die datum terecht in het Stadskantoor.

De maatregel past in de keuze van het college van B&W voor centralisatie van de gemeentelijke dienstverlening. Die moet in 2014 vorm krijgen. In de Najaarsnota stelt het college voor de loketten in Zuid nu al te sluiten. De gemeenteraad besluit op 14 oktober over de voorgestelde bijsturingsmaatregelen.

In de Najaarsnota stelt het college bijsturingsmaatregelen voor om het dreigende tekort over 2013 terug te brengen. Het voorstel om de publieksdienstverlening vanaf 1 november van wijkservicecentrum Zuid te verplaatsen naar het Stadskantoor maakt daar deel van uit.

Dalend aantal bezoekers
Het college doet dit voorstel, omdat het aantal bezoekers bij de publieksbalie in Servicecentrum Zuid de laatste jaren steeds verder is afgenomen. Onder meer omdat steeds meer inwoners gebruik maken van het digitaal loket op de gemeentelijke website. De kosten voor de openstelling van de loketten in Zuid staan daardoor niet meer in verhouding tot het gebruik. Daarnaast wil het kabinet de geldigheidstermijn van reisdocumenten verlengen van 5 naar 10 jaar. Hierdoor loopt het bezoek nog verder terug.


De inwoners van Zuid kunnen voor hun paspoort, id-kaart of rijbewijs vanaf 1 november terecht bij Publieksdienstverlening in het Stadskantoor. Verhuizingen en uittreksels kunnen via het digitale loket op enschede.nl geregeld worden.

Het Servicecentrum blijft geopend voor bezoekers van de politie, van stadsdeelmanagement, stadsdeelbeheer en van de wijkcoaches.