gladheid1

Gladheidbestrijdingsplan 2013-2014

In de winter kan gladheid ontstaan op de wegen door vorst, ijzel of winterse neerslag. Omwille van de verkeersveiligheid worden bij gladheid de belangrijkste wegen en fietspaden begaanbaar gemaakt en gehouden.

Dit gebeurt door zoutstrooien en eventueel sneeuwruimen. In het Gladheidbestrijdingsplan is vastgesteld welk type wegen en fietspaden gestrooid worden.

Het college van B&W heeft de strooikaart 2013-2014 vastgesteld. Hiermee liggen de strooiroutes voor dit winterseizoen vast. Niet alle wegen kunnen worden gestrooid. In het Gladheidbestrijdingsplan is bepaald op welk type wegen en fietspaden de gladheid wordt bestreden. Dit is terug te vinden op de strooikaart 2013-2014 (klik op onderstaande kaart voor een grote weergave):


Meer tips, informatie en de online strooikaart vindt je hier: https://dloket.enschede.nl/loketburgers/pdc/9665.

Wees in het winterseizoen bedacht op gladde wegen, óók als het slechts zeer licht heeft gevroren. Het is aan alle weggebruikers zelf om in geval van gladheid het rijgedrag aan te passen. De gemeente doet een oproep aan de inwoners, ondernemers en organisaties van Enschede om het trottoir en de entree naar je pand sneeuwvrij te maken, door de sneeuw tijdig weg te schuiven. Juist voor minder valide mensen, zoals gebruikers van scootmobielen en invalidenwagens is een sneeuwvrij trottoir van groot belang.

Heb je vragen of klachten over de gladheidsbestrijding? Geef deze dan bij voorkeur digitaal door aan de gemeente. Dit kun je doen door een melding of klacht over de openbare ruimte in te dienen via het digitaal loket op www.enschede.nl of telefonisch via het nummer 053- 481 7600.