DePosten

Nieuws van de Posten

Hierbij een overzicht van diverse nieuwtjes van- en over de Posten van de afgelopen tijd.

 

Duofiets voor de Posten

Vanaf nu kunnen bewoners van de Posten gebruikmaken van een luxe duofiets.
De fiets is mogelijk gemaakt door een donatie van het Stimuleringsfonds van de Rabobank en de Vrienden van de Posten.

Met deze duofiets kunnen bewoners van de Posten en De Lorenborch, samen met familielid of kennis, eropuit.
De fiets heeft een optionele schakelbare vrijloop, waarmee zelf wordt bepaald of de bijrijder meefietst. Door de trapondersteuning is het mogelijk om een flinke fietstocht te maken.


 

‘Noabers’ bieden perspectief voor cliënten en medewerkers VVT

De ‘Noabers’ van Twente, (bestaande uit Zorggroep Manna, Zorgfederatie Oldenzaal en de Posten) hebben de handen in één geslagen en zorgen vanaf 1 maart 2014 samen verder voor VVT cliënten uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal. De thuiszorgmedewerkers en huishoudelijke hulpen die aan deze cliënten zorg verlenen gaan werken bij de organisaties van de ‘Noabers’.

screen-mannaMedewerkers met cliënten in Enschede komen in dienst van de Posten en Manna. Voor Hengelo neemt Manna hen op in haar organisatie en voor Oldenzaal gaan de medewerkers bij de Zorgfederatie Oldenzaal werken..

De ‘Noabers’ zijn zeer content met het feit dat de zorg aan cliënten kan worden voortgezet. Én dat thuiszorgmedewerkers en huishoudelijke medewerkers hun vak kunnen blijven uitoefenen. Dit zorgt ervoor dat dankzij dit perspectief de ‘Noabers’ positief bijdragen aan de persoonlijke levenskwaliteit van cliënten.


 

Uitbreiding activiteiten de Posten Thuiszorg

De Posten breidt haar thuiszorgactiviteiten in Enschede uit nu Dost Thuiszorg, sinds 2008 actief in Enschede, onderdeel is van de Posten. Vanuit beider visie en missie hebben de Posten en Dost aansluiting bij elkaar gevonden. Beide organisaties streven naar het positief bijdragen aan de persoonlijke levenskwaliteit van haar cliënten.

Dost1Cliënten, van overwegend Turkse afkomst, zijn zeer content over de wijze waarop de zorg is voortgezet. Zij ontvangen nog steeds zorg van “hun” vertrouwde zorgmedewerker. Alle medewerkers van Dost zijn op hartelijke wijze opgenomen als medewerker van de Posten.

Onder het motto Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig verlenen medewerkers van de Posten zorg aan cliënten. Op hartverwarmende wijze wordt maatwerk geboden waarbij de cliënt de regie behoudt; samen zorgen voor een optimaal welbevinden.