doenbeurs2014

Doen!Beurs voor werkzoekenden in zuid

Zo'n 300 werkzoekenden uit De Posten (zuid-oost Wesselerbrink) en Stroinkslanden worden persoonlijk uitgenodigd voor de Doen!Beurs op 12 maart.

De beurs vindt plaats in het Stroinkshuis in Stroinkslanden. De werkzoekenden zijn geselecteerd en persoonlijk uitgenodigd. Het doel is dat iedere werkzoekende met een concrete afspraak de beurs verlaat. De gedachte is dat iets doen – een invulling, dagritme, doel, verantwoording, contacten, andere omgeving, en ontwikkeling – vele werkzoekenden goed zal doen.

Opzet beurs

Net als vorig jaar staan op de beurs verschillende organisaties die actief zijn in Enschede en met name in de wijk. De organisaties zijn o.a. ondernemers uit de wijk, Alifa, Sportboulevard, Speeltuin Tuindorp, ROZ, ROC, ROC FC Twente Scoren met gezondheid, en het Werkplein. De werkzoekenden krijgen de gelegenheid om met de organisaties in gesprek te gaan en zich direct in te schrijven of met de organisatie af te spreken als er een match is. Dat kan zijn: deelname aan activiteit, een opleiding, vrijwilligerswerk, klimopbaan, zelfstandig ondernemer of regulier werk.

Netwerklunch

De organisaties zijn enthousiast over de aanpak. Tijdens de tussenliggende netwerklunch zijn ook andere functionarissen uit de wijk uitgenodigd zoals de wijkagent en de corporaties. Er is gelegenheid te netwerken en te worden bijgepraat over activiteiten die in de wijk in het kader van Wesselerbrink:Doen worden uitgevoerd.

Organisatie

Initiatiefnemer en hoofdorganisator is het team van WB:Doen, wat tot voor kort het Sociaal Economisch Programma (SEP) heette. De Wesselerbrink is één van de aandachtsgebieden.

Vragen

Heb je vragen over de beurs of heb je interesse om een eigen stand te bemannen om vrijwilligers te werven? Neem dan contact op met Raymond Schurink. Via e-mailadres r.schurink@enschede.nl of via telefoonnummer 053-4817243.