Voorkom inbraak: gratis advies

Wat kun je zelf doen om inbraak te voorkomen? De gemeente biedt informatie en een gratis persoonlijk preventie-advies op maat voor je huis. Bezoek op zaterdag 25 april de bus van Noaber Bouw bij het Winkelcentrum Zuid. Of lees dit artikel.

Veilig gevoel

Een veilig gevoel in je eigen huis. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet. Binnen Enschede werken onder andere politie en gemeente samen om de stad nog veiliger te maken. Eén van de prioriteiten is het terugdringen van het aantal woninginbraken. Je speelt daarbij zelf een belangrijke rol.

Gratis preventieadvies

Het is voor huiseigenaren nu mogelijk om gratis advies te krijgen over hoe je zelf je huis kunt beveiligen tegen woninginbraak. De gemeente Enschede werkt hiervoor samen met Noaber Bouw uit Borne. Zij hebben gediplomeerde Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseurs in dienst, die speciaal zijn opgeleid voor dit proces. Noaber Bouw is een organisatie die zich inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen.

Een preventieadvies kost je niets. Als je belangstelling hebt, komt de PKVW adviseur van Noaber Bouw bij je thuis langs voor een persoonlijk preventieadvies op maat. In het advies staan maatregelen die u kunt nemen om uw huis te beschermen tegen inbrekers.

Als je het advies helemaal opvolgt, heb je 90% minder kans op een inbraak en kom je in aanmerking voor het certificaat politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat is niet alleen een geruststellende gedachte, maar ook financieel aantrekkelijk. Want veel verzekeringsmaatschappijen geven je voor dit certificaat 10 tot 20% premiekorting op de inboedelverzekering.

Meer informatie

De gemeente informeert per wijk huiseigenaren over de mogelijkheden die zij hebben om maatregelen te treffen om woninginbraak tegen te gaan. Ben je zelf eigenaar van een huis? Dan ontvang je vanzelf een brief waarin je alle informatie vindt over het inschakelen van een preventieadviseur van Noaber Bouw.

Ook organiseert de gemeente op verschillende locaties informatiebijeenkomsten in samenwerking met Noaber Bouw en de politie. Op zaterdag 25 april staat een bus van Noaber Bouw van 10:00 tot 15:00 uur bij Winkelcentrum Zuid.

Meer informatie: