Sinterklaasintocht Enschede Zuid – Wesselerbrink

Zondag 26 november komen Sinterklaas en zijn pieten aan in Enschede Zuid! Sinterklaas en zijn pieten maken een intocht door de wijk, waarna het feestje in Winkelcentrum Enschede Zuid verder gaat.

Om 12.00 uur start de tocht vanaf Het Leunenberg. Na de intocht over de Wesselerbrink ontvangen Sint en zijn Pieten rond 13:00 uur alle kinderen in Winkelcentrum Enschede Zuid. Stadsdeelmanager Timo Keuken en alle aanwezige kinderen verwelkomen samen Sinterklaas op het podium. Na een woordje van Sinterklaas en de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd, maakt Sinterklaas een ronde door het winkelcentrum. Voor alle kinderen is er in het winkelcentrum warme chocolademelk met wat lekkers. Rond de klok van 14:30 zal het programma ten einde zijn. De winkels zijn deze middag geopend van 12:00 tot 17:00.

Het voorprogramma met piet Pepito in Winkelcentrum Enschede Zuid begint om 12:00 uur.

Route

Om 12.00 uur start het programma vanaf Het Leunenberg. Vanaf hier gaat een bonte stoet via De Kiepe naar de Vlierstraat. Na een rondje over Het Lang gaat de tocht terug naar de Vlierstraat richting kruispunt Wesselerbrinklaan-Broekheurnerrondweg. Hier gaat de stoet over de Lindebrink via de Pollenbrink richting het Bijvank. Vanaf de Zenderenbrink gaan Sinterklaas en zijn pieten naar Winkelcentrum Enschede Zuid.

De complete route vind je op www.sintkleurtdestad.nl of klik hier

Kleurplaatwedstrijd

Op meerdere plaatsen in Enschede Zuid en in een groot deel van de winkels in Winkelcentrum Enschede Zuid zijn Sinterklaas-kleurplaten te verkrijgen. Lever je kleurplaat vóór donderdag 23 november in bij Vivant Bruinewoud of Bruna Enschede Zuid in Winkelcentrum Enschede Zuid. Wie weet win jij wel een leuke prijs!

Sint in de Bibliotheek & Kleurplaatwedstrijd

Net als alle voorgaande jaren hebben we weer van alles te doen in de Bibliotheek rondom Sinterklaas.
Er zijn Sinterklaasvoorstellingen in alle bibliotheek filialen en Sinterklaas komt zelfs op 2 december in de Centrale  Bibliotheek!
Daarnaast kun je ook nog je schoen zetten (moet je eerst maken) en is er een kleurplaatwedstrijd. Vanaf 17 november kun je de bouwpakketten en de kleurplaten bij de bibliotheek filialen ophalen of downloaden van de site. Maar, surprise!!! We hebben ook een Sinterklaasfilm op 29 november in de Centrale Bieb aan de Pijpenstraat 15!

Het inleveren van de kleurplaten kan vanaf 18 november tot en met 29 november in alle vestigingen en de prijsuitreiking is 2 december in de centrale bieb. En deze uitreiking doet Sinterklaas zelf! Daar willen we toch allemaal bij zijn? Trouwens we hebben al gehoord dat Poetspiet er ook weer bij zal zijn, dan is er altijd weer iets aan de hand.
Schoen zetten: Je kunt vanaf 17 november bij de Centrale en filialen Zuid, Stadsveld en Twekkelerveld bouwplaten ophalen waarvan je een schoen kunt maken. Knip uit, kleur en bouw de schoen en lever hem weer in voor 27 november. De gevulde schoen kun je dan vanaf 1 december weer ophalen, bij de vestiging waar je de schoen gezet hebt.